Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu tarafından 'Elif Gibi Sevmek' konulu konferans düzenlendi.
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak 'Elif Gibi Sevmek' kitabının yazarı Hikmet Anıl Öztekin katıldı. ÇEMYO Öğretim Görevlisi Taha Aslanlı’nın açılış konuşmasının ardından konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya “Dernek olarak 8 yıldır güzel şeyler yaptık. Kimse dünyaya sakat gelmek istemez. Ama ufacık bir rahatsızlıkta sakat kalınabiliyor” dedi.
Konferansta konuşan Yazar Hikmet Anıl Öztekin çalışıldığı zaman birçok şeyin başarılabileceğini söyleyerek, "Hayalleriniz varsa onlara gidin, onu yapın" dedi. Öztekin, toplum baskısı ve korkunun insanlara sonradan öğretildiğini belirterek "Toplumdan korkmayın. Mutsuz olmak için sınavlara hazırlanıyoruz. Bizi sistem bu şekilde alıştırdı. Mutsuz olduğunuz şeyi 2 sene yaparsanız ne ondan kopabilirsiniz ne de eski enerjinize dönebilirsiniz" diyerek öğrencilere sevmedikleri bir şeyi yapmamaları tavsiyesinde bulundu.
Konferansın sonunda Yazar Hikmet Anıl Öztekin’e çiçek takdim edilirken, konferansa ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, öğretim görevlileri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile dernek üyeleri ve ÇEMYO öğrencileri katıldı.
Programda Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin Sema Ekibi gösterileri beğeniyle izlendi.
Kaynak: iha