Tekirdağ Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu tarafından düzenlenen '4. Hünerli Eller Yemek Yarışması'nda hünerli eller birinci olabilmek için yarıştı.
Geleneksel hale gelen yemek yarışmasında 41 Halk Eğitim eğitmeni ve diğer katılımcılar hazırladıkları yemeklerle jüriden tam not alabilmek uğraş verdi.
Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu’nun kurumsal kültürüne katkı yapması, yönetici, öğretmen, usta öğretici ve kursiyer arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu geliştirmesi amacıyla düzenlenen yarışma tatlı ve tuzlu olmak üzere iki kategoride yapıldı. Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, Tekirdağ Eski Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Özer, Süleymanpaşa Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Mutlu, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıçıroğlu’ndan oluşan juri yemekleri tat, şekil ve sunum yönlerinden inceleyerek oylama yaptı. Oylama öncesi yarışma hakkında bilgi veren Tekirdağ Halk Eğitim İl Müdürü Suat Aydın konuşmasında, "Eğitmenlerimizin katıldığı yemek yarışmasının 4'üncüsünü yapıyoruz. Geleneksel hale gelen yarışmamıza bu yıl 41 eğitmenimiz katıldı. İnşallah seneye daha kapsamlı bir şekilde olmasını bekliyoruz" dedi.
Jüri oylaması sonunda tuzlu kategorisinde Senem Batur birinci, Gülcan Eren ikinci, Necmiye Özgül üçüncü olurken; tatlı kategorisinde Fatma Çaylı birinci, Ayfer Erzeren ikinci, Sabriye Deniz üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere küçük ev aletleri hediye edildi.
Kaynak: iha