Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Tiyatro Topluluğu öğrencileri tarafından, "Mahmud ile Yezida" isimli oyun Halk Eğitimi Merkezi’nde sahnelendi.
Halk Eğitimi Merkezi’ni dolduran tiyatroseverlerin izlediği iki perdelik oyunda öğrenciler performansları ile izleyicilerden tam not aldı. Mardin’de birbirine düşman iki köyün gençlerinin imkansız aşkını anlatan Mahmud ile Yezida, aynı zamanda etkileyici sahne performanslarıyla da zaman zaman izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Danslarıyla ve müzikleriyle de büyüleyen oyunda genç sanatçılar ayakta alkışlandı.
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği geleneksel tiyatro etkinlikleri kapsamında sahnelenen Mahmud İle Yezida adlı oyunda İlker Gül, Gamze Kara, Fatih Arslan, Kübra Aydın, Halil İbrahim Tava, Merve Akın, Alper Urtekin, Yusuf Can Kılıçlar, Büşra Cengiz, Büşra Fidan, Fırat Yaşar, Emrecan Bircan, Cemalettin Ay, Cem Gürenç, Hasan Kenar, Gökhan Gök, Engincan Gümüşkuşak, Sergen Utaş, Emre Cengiz Berkay Duran, Furkan Polat, Ayşe Buse Karabal, Elif Aşut, Hilal Gözebe ve Gökay Esen rol aldı. Oyunun yönetmenliğini ise okul öğretmenlerinden Fikret Puza ve Yusuf Alpaslan yaptı.
Öğrencilerin tiyatro oyunu için Eylül ayından beri çalıştığını ifade eden Okul Müdürü Mustafa Türk, oyuna büyük ilgi gösteren tüm tiyatroseverlere de teşekkür etti.
Kaynak: iha