Evrim teorsinin çözemediği iki önemli sorun var.

Birincisi, türler arasındaki geçiş nasıl gerçekleşti. Buna ilişkin teoriler var. Ancak tam anlamıyla çözüm getirmiyor.

İkincisi insan. İnsanın derisi hava alıyor. Hayvanların derisi hava almıyor. Doğal uyum sürecinde, hava almayan bir deriden hava alan bir deriye geçiş, evrim teorisi ile bağdaşmıyor. İnsan'ın yaratılmış bir canlı olabileceğine ilişkin iddialar ağır basıyor.

Yaratılış amacının ise, TEKNOLOJİ ÜRETMEK olduğu anlaşıldı. Nitekim;

1. Elinin baş parmak ucu ile diğer parmak uçlarına temas edebilen tek canlı insandır. Bu sayede insan oğlu, her türlü aleti kullanıyor. Alet kullanımı aklını geliştiriyor. Teknoloji üretmeye zorluyor.

2. İnsan bünyesi çok hassas. Ayakkabı ve elbise giymek zorunda. Doğadaki madeleri kullanarak, bunları üretmek mecburiyetinde kalıyor. Her üretim ameliyesi, yeni teknolojilerin bulunmasına mecburiyet getiriyor.

3. İnsan kendini korumak zorunda. Kendini koruması için ev yapıp içine giriyor. Evin fazla ısınmasından ve soğumasından rahatsız oluyor. Evini, optimal ısıda tutacak düzen kurmak zorunda kalıyor. Teknoloji sayesinde amacına ulaşıyor.

4. İnsanın yük ve eşya taşıma kabiliyeti düşük. Uzun mesafelere yürüyerek gitmekte zorluk çekiyor. Mutlaka araç kullanması gerekiyor. Önce kağnı yapıp at, eşek, öküzleri kullandı. Sonra motor üretip otomobil, tren, uçak kullandı. Uzay aracı yapmaya çalışıyor. Tüm bu araçları üretmek, teknoloji ile mümkün. İnsan oğlu teknoloji üretiyor.

5. İnsan dışındaki canlıların doğum sorunu yok. Doğum sırasında kadın, yardıma ihtiyaç duyuyor. Günümüzde dahi, doğum sırasında ölen kadın var. Doğum sırasında yardıma ihtiyaç duyulması insanları aile halinde yaşamaya mecbur bırakıyor. Aileler bir araya geliyor toplumu oluşturuyor. Toplum halinde yaşayınca, iş bölümü başlıyor. İş bölümü, konusunda usta yaratıyor. Ustalar, işin sırrının teknoloji olduğunu biliyor. İşini daha iyi yapabilmesi için teknoloji üretiyor. Üretilen her teknoloji topluma mal oluyor. Sosyolojik akıl ortaya çıkıyor.

6. Sosyolojik akıl (toplumun ortak aklı) sürekli gelişiyor. 18. yüzyılda otomobil üretemeyen sosyolojik akıl, şimdi uçak üretiyor. İnsan yerine kullanılacak makine donanım (robot ve bilgisayar) üretiyor. İlaç üretiyor. Sosyolojik akıl insanın Genetik Kodunu öğrendi. İnsan ömrünü uzatacak teknolojiler kapıda bekliyor.

7. Nüfus artıyor. Maddelerin insana dönüşüm sınırına gelindi. Madenler tükenmek üzere. İçme suyu sorunu başladı. Karbon dioksit oranı artıyor. Çevre kirlendi. Böyle giderse, dünyada insanın yaşaması imkansız hale gelecek. Var olabilmek için uzaya çıkmamız gerekiyor. Bu ise, teknoloji ile mümkün.

İnsanoğlunun teknoloji üretmek amacıyla, yaratılmış olduğu anlaşılıyor.