Geçenlerde Boztepe’ye gittim. Uzun zamandır  teleferik çalışmadığı için, haliyle dolmuşla gittim. İşin doğrusu  gittiğim saatte, an itibarı ile gün üzeri olmasına rağmen, pek kimse yoktu; iki üç büyük restaurant  hariç;  açık dükkanda yoktu. Doğal olarak hiç kimsenin olmadığı yerde dükkanlarında açık olması beklenemez.

Bana göre Boztepe eskisinden  de daha güzel olmuş; Paraşütçülerin atladığı alan yükseltilmiş; altta daha yükseklik kazanılmış; bu şekilde paraşütün havalanması  sanırım daha kolay oluyor.  Şehire  bakan yüzde önü açık; bir katı zemin seviyesinde, üstü teras iki katlı çok amaçlı restaurant ve kafe şeklinde dizayn edilen yer   güzelde olmuş. Dolasıyla kalabalık olduğu zaman da bile; ihtiyaçlara  cevap verir hale gelmiş.  Boztepe’ye araç yolundan İlk çıkışta; üstte paralı otopark var. Atta yaklaşık on metre  ile onbeş metre arasında değişen ayrı bir yol var; Boztepe’nin batı yönündeki tesislere ulaşım sağlıyor; hem de burada ücretsiz çok sayıda aracın park edebileceği alan mevcut.  Boztepe’nin batı yakasındaki aşağı eğimli yolda asfalt yapılı olduğundan; buradan yaya olarak iki yakaya yürünebiliyor. Burada ücretsiz parkta mümkün. Bilmeyenler için söyleyelim Boztepe’de tesislerin olduğu yere araç  giremiyor; yaya olarak geziliyor.

Teleferiğinde şu anda değişmesi gereken kısımlarının değişmeye başladığı; dolasıyla onbeş ocak 1922 de tekrar hizmet verir hale geleceğini  duyuyoruz. Yapıldığında teleferik eskisinden çok fazla talep alacaktır. Çünkü  gerek yerel anlamda; gerekse iç turizm ve dış turizm anlamında teleferik bölgemizde bir simge durumuna  gelmiştir; ve herkes teleferikle şehrin üstünden seyahatin nasıl olduğunu yaşamak istiyor.