11 bin m² parke taşı, 1,5 milyon TL’lik çanta ve Sayıştay denetçisine gönderildiği öne sürülen 80 bin TL’lik hediye iddialarını gündeme taşıyan Titiz, “Çatalpınar halkının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz” dedi.

“Sözler tutulmadı”

Fatih Titiz, Çatalpınar esnafı ve vatandaşlarıyla bir araya geldiği ziyaretinde, ilçenin hâlâ temel altyapı sıkıntılarıyla boğuştuğunu dile getirdi. Karahamza, Göller, Ortaköy ve Elmaköy’de su ve kanalizasyon sorunlarının çözülemediğini vurgulayan Titiz, “Doğalgaz sözleri nerede Seçim döneminde verilen vaatler neden tutulmadı Mahalle yolları mı İçler acısı…” dedi.

“11 bin m² parke taşı nerede?”

Titiz, belediyeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen 5 milyon TL hibe ile 11 bin m² parke taşı alındığını ancak bu taşların ilçede görülmediğini dile getirdi. “Eğer Çatalpınar’a sadece 3 bin m² taş teslim edildiyse, geri kalan 8 bin m² nerede” diye soran Titiz, 50 tır dolusu malzemenin akıbetini sorguladı.

Fatih Titiz, eksik taşların şahıslar üzerinden fatura edilerek tamamlanmaya çalışıldığı yönündeki iddiaları da gündeme taşıdı. Titiz, “Eksik taşlar gizlenmeye mi çalışıldı Yaklaşık 5.000 m² taş, şahıs adına fatura edilerek mi getirildi Muhtarın evinin önüne yığılan taşların belediye adına değil, şahıs adına kesilen fatura ile gönderildiği doğru mu Bu işin hesabını kim verecek” diye sordu.

Titiz’in dile getirdiği bir başka iddia ise 1,5 milyon TL’lik çanta skandalı oldu. Belediye Başkanı’nın üç personelini Ünye’deki bir firmaya göndererek çanta ile ödeme yaptığı ileri sürüldü. Titiz, “Daha da vahimi… Belediye Başkanı’nın üç personeli, Ünye’deki firmaya gönderilerek içinde 1,5 milyon TL olduğu iddia edilen bir çantayı aldı mı Belediyenin ödemesi gereken para neden çantayla alınıyor Eğer bu iddia doğruysa, bu paranın karşılığı ne” sorularını yöneltti.

İYİ Parti Ordu İl Başkanı, belediyeyi denetleyen Sayıştay denetçisine 30 kilo kestane balı ve 25 kilo iç fındık gönderildiği yönündeki iddiaları da gündeme getirdi. “80 bin TL’lik bu hediyeler etik mi Hediye gönderilen bir yerde şeffaf bir denetimden söz edilebilir mi” diyerek denetim sürecinin güvenilirliğini sorguladı.

Haber merkezi

Kaynak: Haber merkezi