Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Tokat’ın Yeşilyurt ilçesinden geçen tren yolu üzerine yaya üst geçidi yapma sözü verdi.
Tokat’ın Yeşilyurt ilçesinde 1 Haziran’da yapılacak seçimlere sayılı günler kala seçim çalışmaları hızlandı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve AK Parti İl Başkanı Adem Çelik’le birlikte Yeşilyurt ilçesinde vatandaşlarla belediye parkında bir araya geldi. AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Kazım Misafir, konuşmasında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’dan tren yolu üzerine yaya üst geçidi sözü istedi.
AK Parti İl Başkanı Adem Çelik ise konuşmasında il başkanları toplantısından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini ifade ederek, Yeşilyurtlulardan destek istedi.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, konuşmasında belediyecilikten gelen bir Başbakan’ın neferleri olduklarını belirterek, “Sizlerden alacağımız yetki ile çok değerli belediye başkanımız diyorum. Kazım Misafir Bey önümüzdeki 5 yılda çok güzel işler yapacağız. Biz onun her zaman yanında olduk bundan sonra olacağız” diye konuştu.
TREN YOLU ÜZERİNE YAYA ÜST GEÇİDİ SÖZÜ
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, seçimlerde aldıkları başarı ile Ordu'nun Karadeniz'de Başbakan Erdoğan’ın Rize’den sonra ikinci kalesi olduğunu kaydetti. Tokat’ın da 12’de 12 yaparak seçimlerde tarih yazdığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Fakat sonra dediler ki ‘Yeşilyurt’ta seçim yenilenmesi olacak’. İyi ki de olacak. Zira Yeşilyurt’taki seçimin yenilenmesi, Yeşilyurtlu hemşerilerimizin 1 Haziran sonrasında hizmetini ikiye, üçe katlaması demek. Yeşilyurt, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile kardeş oldu. Tokat, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile kardeş oldu. Şimdi ben başkanıma diyorum ki ‘bir üst geçitle taleple kendinizi sınırlamayın kendinizi’ 1 Haziran seçimlerinden sonra pazartesi günü üst geçidin yapılacak güzergahını bana söyleyin. Ben Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerini göndereyim ve oraya üst geçidinizi yapayım. Sadece üst geçitle sınırlı olmasın. Siz bizden Yeşilyurt olarak üst geçit dışında nereye bir hizmet, yatırım, araç gereç isterseniz Sayın Başbakanımızın bizi Tokat’a kardeş ilan etmesinin sorumluluğu gereği hizmetlerimizi kardeş, ağabey Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Yeşilyurt’a getirme sözünü veriyorum” şeklinde konuştu. Başkan Yılmaz, konuşmasını “Allah Başbakanımızı bu ülkenin başından eksik etmesin” diye dua ettirerek bitirdi.
Son olarak konuşma yapan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ise ilçede seçimlerin iptal edilmesine değinerek, “30 Martta bir seçim yaptık sandıklarda Tokat’ımızın her bir köşesinde olduğu gibi Yeşilyurt’umuzda da zafer hizmetten yana, büyük Türkiye’den yana olan AK Parti’den yana idi. Bir kadersizlik bir talihsizlik sonucu bir sandıktaki sandık başkanın eksikliği ihmali ya da kastı sonucu seçimler iptal oldu. İnşallah bu Pazar günü sandık başına gideceğiz ve ilçenin belediye başkanını seçeceğiz” diye konuştu. Aslan ayrıca, seçimler sonrasında birlik ve beraberliğin devam etmesi adına çıkabilecek gerginliklere mahal verilmemesini rica etti.
Kaynak: iha