Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon'u dünyaya tanıtmak kültür, spor, folklor ve diğer alanlarda işbirliği yapmak, ortak sorunlara ortak çözümler üretebilmek amacıyla hayata geçirdiği kardeş şehir uygulamasına Almanya'nın Dortmund kenti ile yeni bir halka ekliyor.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında 30 Mayıs'ta Almanya'nın Dortmund şehrine gidecek olan Trabzon heyeti, Dortmund ile kardeş şehir anlaşması imzalayacak.
Almanya'nın yedinci, Avrupa Birliği'nin (AB) 34. büyük şehri olan Dortmund ile 1 Haziran'da Dortmund Büyükşehir Belediye binasında düzenlenecek olan törenle kardeş şehir anlaşmasını imzalayacaklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Kardeş şehir ilişkileri sayesinde dünyanın farklı ülkelerindeki şehirlerle şehircilik dahil olmak üzere her alanda işbirliği yapılmaktadır. Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ullrich Sierau ile karşılıklı imzaları atarak bu iş birliğini hayata geçireceğiz" dedi.
Trabzon heyeti, kardeş şehir anlaşması için gideceği Dordmund'ta başta Borussia Dordmund Stadı ve Zeche Zollern maden ocağı olmak üzere çeşitli inceleme ve temaslarda da bulunacak.
Kaynak: iha