Bayram  üzeri  İlimizin yakın çevresinde,  değişik yerlere seyahat ettim.  Yolların aşırı kalabalık olduğunu gördüm.  Bu arada bayramın  üçüncü günü   Altınordu’da yaya caddesinde aşırı bir kalabalık vardı. Belki maaşlarında verilmesi ile  özellikle iç turizm  canlandı.  Bu arada yaya  caddeleride doldu taştı.  Saat 16 civarında yaya caddesinden yürüyerek geçtim. Belki son zamanlarda göremediğim  kadar kalabalıktı. Lokantalar, mağazalar  müşteri ile dolu  durumda. Elbette bu özellikler bundan önceki  yapılan develüasyon; ve buna bağlı gelişen enflasyon nedeni ile; fiyatların  ve özellikle akaryakıtın son derece fiyatının yüksek oluşu;  tüketiciyi de belirli bir beklemeye soktu.  Sonuçta yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın da yıllık izinlerini;  kendi memleketlerinde geçirmek üzere gerek araçlarıyla, gerek hava ulaşımı ile gelmiş olması; turizm yoluyla müşteri bekleyen esnafımızın, restaurantların ve hemen her çeşit işyerinin yüzünü güldürdü.

     Yollarda aşırı kalabalık; özellikle sahil şeridinde; Perşembe İlçesi yolunda aşırı bir yoğunluğa ve kuyruğa neden oluyor. Kumbaşı Mahallesi’nden itibaren  Perşembe’nin Çaka Mahallesi’ne kadar bölünmüş yola ihtiyaç var.    Perşembe’nin Kacalı Köprüsü’nden;  Otelcilik ve  Turizm  Lisesi altına kadar; bölünmüş yol yapılmış olduğundan; burada bir sorun yoktur. Diğer kısımların bölünmesi ve uygun aralıklarla dönel kavşakta  yapılması sorunu tam anlamıyla çözecektir. Çünkü  özellikle deniz mevsiminde;  yayanın karşıdan karşıya da geçmesi son derece zor olmaktadır.  Trafik devamlı akmakta;  dönüş yapması gereken araçlar;  iç  ara  yolara saparak dönmekte;  ve ancak kendi yönüne girebilmektedir.

     Diğer yandan 10,7 km si daha önce  bitmiş olan çevre yolunun da  kalan kısmının bitirilmesi son derece iyi olacaktır.  Şu anda  yeni otogar yanından;   Organize Sanayii  Kavşağında;   ana yola birleşen yolda özellikle Gülyalı İlçesi yönünde aşırı yoğunluğa neden olmaktadır.  Özellikle  burası aynı zamanda E 70  Uluslararası yol durumundadır;  tırlar, kamyonlar, otobüsler  burada aşırı yoğunluğa yol açıyorlar. Yapımın hızlandırılması;  daha erken bitirilmesi istenen ve arzulanan bir durumdur.  Çünkü  o  zaman  büyük yük araçları ve transit geçen araçlar çevre yolundan devam edecekler;  olabildiğince  Çevre yolunun yapılı olduğu kısımda yoğunluk en aza inecektir.