Trafik Sigortası’nda bazı yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre ilk kez trafik sigortası yaptıran aracın basamak sayısı 4; kazasız sürücünün basamağı 8 olacak; ve % 50 indirimli poliçeye hak kazanacak. ‘Çok  riskli sürücü’  sıfır basamağında yer alacak; poliçesini  % 200 zamlı ödüyecek. Kazası çok olandan psikolojik test istenecek. Rehabilitasyon süreci başlatılabilecek.  Ayrıca her sürücünün;  ‘sürücü sicil belgesi’ olacak; böylece istihdam edilen sürücünün geçmişine kolaylıkla ulaşılabilecek. Kişi esaslı poliçede devreye girdi. Aracın sahibi değil, aracı kullanırken kaza yapan sürücü; baz alınacak. Düzenleme 1 ocak 2023 ten itibaren uygulanacak.

     Görüldüğü üzere yeni bazı değişiklikler geliyor. Amaç sürücüleri kurallara tam uymaya; kazaları bu yönden de  olabildiğince  kontrol altına alıp; en aza indirmeyi amaçlıyor. Dikkatli, kontrollü ve kaza yapmıyan sürücüyü de;  trafik sigortası konumunda indirimle değerlendiriyor.

     Yeni yıla girdik; yaşadığımız  enflasyon, peşinden develüasyon ve sonrasında tekrar gelen enflasyon  nedeniyle maaşlar çok düşük kalınca; tüm maaşlarda düzenlemeye gidildi; yeni emekli ve memur maaşları; Hükümet tarafından  enflasyona bağlı  artırıldı.

     Bu arada yeni yılda uygulanacak; trafik cezaları da fevkalade arttı.  Her zaman dikkatli olan sürücülerimiz; şimdi daha da dikkatli olacaklardır. Tüm sürücülerimize kazasız; güzel günler  dilerim.