Bölgemizde özellikle temmuz ayı başından beri yoğun trafik yaşanıyor.  Yollarda aşırı araç yoğunluğu  var. Genel anlamda düşündüğümüzde; böyle olması da doğal; çünkü İlimiz Ordu; Karadeniz bölünmüş yolu üzerinde ve trafik genelleme bu yol üzerinden akmaktadır. Turizm sezonunda oluşumuz, fındık  hasad  mevsiminde oluşumuz; denize girme aylarında  oluşumuz; okulların eğitim ve öğretime başlaması, pandemi  koşulları içinde oluşumuz; bu yoğunluğun meydana gelmesinde  önemli etkenlerdendir.

       Çeşitli  kesitlerde akşamları oluşan kuyruk trafik yoğunluğunu fevkalade artırmakta  ve yolda ilerleme çok yavaş olmaktadır.  Kaldı ki  şehir içinde de  aynı durum mevcuttur.  Araç kalabalığı şehir içinde  de  oldukça yoğundur.

        Çözüm Çevre Yolu’nun biran önce bitmesidir.  Çevre Yolu’nun, daha önce 10,7 km si bitti. Geri kalan kısımdada halen yapım devam ediyor. Yapım işinin  daha hızlandırılması;  transit geçecek araçların şehir içi ana karayoluna girmeden çevre yolundan gitmesi; sorunu büyük ölçüde çözecektir.

        Bir diğer  yoğunluk ise Perşembe karayolundadır. Kumbaşı Mahallesi’nden itibaren bu yolunda bölünmüş hale getirilmesi gerekiyor. Çünkü özellikle  deniz mevsiminde bu yol çok kalabalık  olmakta; trafik oldukça yavaş akmaktadır.  Denize girilen bölgelerde  bazen bir yayanın karşıya geçmesi bile; çok zor olmaktadır.  Çözüm yolun bölünmüş hale getirilmesidir. Perşembe’nin   şehir içi yolu Kacalı Köprüsü’nden, Turizm ve Otelcilik Anadolu Lisesi’nin  altına kadar 2x3 bölünmüştür. Geri kalan   kısımlarda;  Kumbaşı Mahallesi’nden  Mersin Mahallesi’ne kadar   2x2 şeklinde bölünürse   trafik sorunu çözülecektir. 

      Perşembe yolunun bölünmesi; sıvı ve gaz madde taşıyan araçların geçişinide kolaylaştıracaktır. Çünkü bu araçlar  tünelden;  taşıdıkları yük gereği  geçemiyorlar.

      Perşembe’den geçen yolun eni 35 metredir. Dolasıyla burada istimlak ve bunun gibi sorunlarda yoktur. Bölünmüş hale getirilmesi  sorunu uzun yıllara dayalı çözecektir.