Bugün yerel bir sorunu yazacağım. Daha önce Kumbaşı Mahallemizde trafik ışıkları yoktu. Karayolundan iç yola (Okan Melikoğlu Caddesi )  geçen kısım Ordu Büyükşehir Belediyesince yapıldı; ve bölünmüş çift yönlü giriş çıkış yapılabilecek şekilde düzenlendi. Okan Melikoğlu Caddesi de sıcak asfalt yapılarak; güzel bir şekle geldi.  Daha önce Okan Melikoğlu Caddesi’nden  giren kısımda konuçlanmış taksi durağı var; burada çok faydalı işlerde yapıyorlar.  Şehirlerarası otobüsler yolcu bıraktığında; müşteriler taksi istediğinde hemen bulabiliyorlar; tam tersi durumda da; yolcunun talep etmesi  halinde mahallesinden alıp; şehirlerarası otobüs yazıhanelerine  getirip yolcunun kolaylıkla otobüslere binmelerini sağlıyorlar.

       Ancak yol; giriş çıkış şeklinde; trafik ışıkları ile, trafik düzenlendiğinden; buradaki taksi durağı;  karayoluna çıkış yapılan kısımda yolun bir şeridini kullanıyor.  Bu anlamda ışıklarda durma, bekleme ve çıkış yaparken; taksi durağı nedeni ile  tehlikeli durumda kalabiliyorlar. Bazen daha geride beklemek  durumunda kalıyorlar. Sonuçta oldukça tehlikeli trafik durumu ortaya çıkıyor.

        Halbuki taksiler  12  metre arkadaki yan yolda konuçlansalar (Okan Melikoğlu Caddesi ) hiçbir  problem kalmadan işlerini yapabilirler. Yolcuları geldiğinde çıkıp; otobüslerin yanından yolcularını alıp; istedikleri tarafa götürebilirler.  Yazıhane olarak kullandıkları yerde bir problem yoktur. Aynı yerde devam edebilirler.