Türk Futbolununun son yıllarda yaşadığı en büyük hastalık olan Tükenmişlik Sendromu'na Türk Kulüplerinin de yakalanmaması olağanüstü başarı gerektiriyordu.  Orduspor da bu olağanüstü başarıya ulaşamayınca her açıdan kaçınılmaz son geldi.
Sportif açıdan çöküş döneminden kurtulamayan Orduspor,  Bandırma maçında da eli boş dönerek alt sıralardan kurtulamadı. Maç öncesinde Muhammet Kurt ve Murat Torun'un disiplinsiz tavırları nedeniyle kadro dışı kalması o kadar sosyal medyada yer aldı ki 'Bizim Çocuklarımız'  diye lanse edilen futbolcuların yerine kadroya ilk kez Emre Usta ve Asımcan Çaykıran sanki başka ülkenin evlatları !
Basketbolda da zorlu Hatay Büyükşehir Belediyespor deplasmanından eli boş dönen Menekşeler ligde dibe vurdu.  Sambacı Dos Santos Hatay Büyükşehir Belediye karşısında farkın açıklamaması için savaşırken,  özellikle yerinde takip ettiğim karşılaşmada maçın hakemler dolu tribünlerin etkisinde kalarak son periyotta maçın önüne geçti.  Hakemler son haftalarda yaptıklarıyla sanki artık ligde düşecek takımı kendi kafalarında  belirlemişler !
Son olarak eğer gerçekten Orduspor'un iyiliği için birşeyler yapmak isteyen taraftarlar var ise sosyal medyada sahte hesaplara itibar göstermemesi gerek. Sportif anlamda kaostan kurtulmak için saha içinde kalmamız gerek. Diğer unsurlar taraftardan,  futbolcusuna, medya mensubunun ,  kulüp çalışanına kadar herkesi etkiliyor.