Mehmetçik, Tunceli'nin Çemişgezek İlçe Kaymakamlığı'nın başlattığı ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, 16 bin fidanın toprakla buluşmasına yardımcı oldu.
İlçe Kaymakam Soner Kırlı, kurum amirleri öğrencilerle birlikte ilçe girişindeki ormanlık alan ve feribot iskelesinde fidan dikti. Mehmetçik de silahlarını bırakıp, kazma küreklerle fidanları toprakla buluşturdu.
Çemişgezek Kaymakamı Soner Kırlı, ilçede son yıllarda ağaçlandırmaya büyük önem verildiğini söyledi. Kaymakam Kırlı, "Bu dönem ağaçlandırma çalışmalarımıza yeniden başlayarak 16 bin adet çam fidanını toprakla buluşturuyoruz. Ağaç dikim faaliyetlerimiz adeta şölen tadında geçiyor. Çemişgezek insanını da doğaya ve ağaçlandırmaya karşı duyarlı ve hassas olduğunu görmemiz bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. İlçe jandarma ekiplerimiz ve köy korucularımız da ağaçlandırma çalışmalarınıza destek için kollarını sıvadı. Huzur ve güvenin sağlanmasının alt yapısında, yaşanabilir bir ortamı el birliğiyle oluşturabilmenin öneminin büyük olduğu şüphesizdir. Ağaçlandırma faaliyetlerine destek vereninden tutun da, onları koruyan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Kaynak: iha