Her gün TV lerin sağ alt köşelerinde hava raporu gibi altın ve döviz raporları günlük ve hatta saatlik olarak veriliyor. Biz de oralardan alarak kullanıyoruz. Bu gün ( 18 Mart 2023 Çanakkale Savaşlarımızın 108. yıldönümündeyiz) altın gramı 1.216. TL olmuş. Bir ABD Doları ise 19.014.000 TL ye yükselmiştir. Bu yükselmeler işi bilmeyen bir yönetimin gafletidir. Para basılarak sorunlar aşılamaz. Bu değerlerin yükselmesi para basıldığının delilidir. Dünya yüzünde kendi kararı ile parasından 000.000 sıfır silen ve sürekli olarak para basan parasının değerini düşürerek salaha çıkmış bir ülkenin adını tarihteki yerini bilen varsa söylesin. Cehaletimize verilsin ki biz bilmiyoruz.

Bu gidiş deprem yaralarını sarmaz. Depremin üstüne gelen SEL yaralarını da sarmaz. Bilakis derinleştirir. AKP bu gibi durumlarda İBAN Numarası verirdi o doğru bir uygulamadır. Ama AKP yönetimi açık bütçeler yaptığından Türk Milleti nezdindeki güvenini kaybetmiştir. Bunu kim söylüyor. Bakalım kim söylüyor: Para kıymetine itimadın sarsılması için başka bir unsur olmasa, kudretini enflasyondan almak isteyerek ayakta durmaya çalışan iktisadi politikanın sahibi bir hükümetin vücudu başlı başına amme itimadını sarsan bir sebeptir. İsmet İnönü

Ey Türkiye Cumhuriyetini yönetenler. Atatürk rotasının tam tersi rotadan gidiyoruz. Çünkü Ata yolu DENK bütçe yoludur. Paramızın değerinin düşürülmesinin yasak olduğu yoldur. Bu yolu izleyenler Yunan Ordularının Haymana'ya gelişini bile para basma ve borç alma için sebep olarak kullanmadılar. Tekâlifi milliye emirleri yayınladılar. Savaştan sonra da çalışarak, kazanarak, fabrikalar kurarak, madenlerimizi işleterek devlet öncülüğünde ekonomi yürüterek ve DENK bütçeler yaparak ödediler. İsmet Paşa sağ olsaydı aynen şunları söylerdi. Cumhuriyetimiz her karış toprağını şehit kanları ile sulanarak kurulmuştur. Açık bütçelerle bağımsızlığımızı yok etmek ve Türk milletini tam manasıyla iflasa sürüklemek fena bir şeydir. Siz bu yola devam ederseniz İzmir'e değil SEVR masasına gidersiniz. Sizi o zaman ben de kurtaramam.

Açık bütçe ve enflasyon olan bir yerde: Neler olmaz

AKP Yönetiminin güncel ( 16 Mart 2023) tarihli karnesi Cumhuriyetimizin seyir defteri gibidir.

Bir gram altın 18 TL den 1169 TL ye çıkmıştır. Artış 65 mislidir

Çeyrek altın 24 TL den 1925 TL ye çıkmıştır. Artış 80 mislidir

Bir ABD doları 1320000 TL den 18.995.000 TL ye çıkmıştır. Artış 14 mislidir.

Rotamız maalesef istenen rota yani Atatürk rotası değildir. Neden böyle yazıyoruz.

  • Çünkü Açık bütçe ve enflasyon olan bir yerde hukuk yok demektir.
  • Çünkü Açık bütçe ve enflasyon olan bir yerde Adalet yok demektir.
  • Çünkü Açık bütçe ve enflasyon olan bir yerde mutluluk yok demektir.
  • Çünkü Açık bütçe ve enflasyon olan bir yerde bağımsızlık yok demektir.
  • Çünkü Açık bütçe ve enflasyon olan bir yerde Ulusal egemenlik yok demektir.

Seçimlere gidiyoruz. Seçimlerden Türk Milleti başarı ile çıkacaktır. Seçimden sonra görev alacak TBMM DENK Bütçe yaparak paramızı, hazinemizi milli kaynaklarımızı koruyacaktır.

  1. milletinin haraç mezat satılan refah vasıta ve kaynaklarını geri alacaktır. 14 Mayıs 1950 tarihinde 3 TL olan bir yabancı paranın bu gün 19.000.000 TL ye çıkaran gaflet yolundan dönecektir. milletinin isteği ve kararı budur.

SEÇİM NOTU: EĞER: Bir memlekette Milli güç olan paralar her gün erirken ve her türlü mal, emtialar ve hizmetler zamlanırken DENK bütçeden ödü patlayan siyasilerce hala daha DENK bütçe yapmalıyız diyen yoksa

İşte o devlet Türk Milleti tarafından her karış toprağı şehit kanları ile sulanarak Atatürk’ün öncülüğünde kurulan v e Anayasasına göre Demokratik laik bir sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti değildir.

Türk Milleti 2023 seçimlerinde Milli değerleri bilmeyen, Türk milletinin sesi olmayan, Türk parasını, Anadolu topraklarını, bayrağını, doğasını, insanını, çevresini ve egemenliğini korumayan sistemin temsilcilerinden ibaret bulunan14 Mayıs 1950 sonrası rotasından yürüyenlerden alınarak 9 Eylülde tekrar Türk Milletini İzmir’e götürecek bir ekibe vermek üzere yola çıkmıştır. Türk milletine 2023 seçimlerde başarılar dilenir