Son Geçirdiğimiz Buhranın Özeti 

Son geçirdiğimiz buhran yıllardır geliyorum diye bize seslenen buhrandan başka bir şey değildir. DENK bütçe durağından kalkar ve açık bütçe durağından giderseniz işte sonunuz denilen şey de budur. Açık bütçe durağında 14 Mayıs 1950 den beri bocalıyoruz. Av. Sayın Güner Yiğitbaşı son durumu şu satıları ile çok güzel özetlemiştir. 

  • "En önemli ve birincil neden; ekonominizin sağlam temellere ( DENK bütçe+ Laik eğitim) dayanmamasıdır. 

  • İhracata yönelik üretiminiz azsa, ihracatınız az, ithalatınız daha fazla ise, yani dış ticaret ve cari açığınız vardır. 

  • Tarım ülkesi olmamıza rağmen, önemli birçok tarım ürününü dahi ithal ediyoruz.  

  • Kazandığınızdan çok harcıyoruz. Mali kaynakları cari harcamalarla israf ediyoruz. Sürekli bütçe açığı veriyoruz.  

  • Dış borçlarımız sürekli artıyor ve enflasyonu ve ona bağlı olarak da, Türk Lirasının değer kaybını önleyemiyoruz. 

Şimdi biz buna ekleyeceklerimiz de ekleyelim ve hiç kimse zamanında bizi uyaran olmadı demesin. Burada özetlenen şey DENK bütçe ve laik eğitimden uzaklaşmanın sonuçlarıdır. DENK bütçe yapmayanlar DENK bütçe yapmamakta ısrar edenler gaflet dalalet ve hatta. h… .dırlar.  Çünkü açık bütçeler Atatürk'e göre bağımsızlığımızı yok eder. Ve İsmet İnönü'ye göre de Türk milletini tam manasıyla iflasa sürükler. 

Bu karanlık durağa açık bütçelerle gelinmiştir. Çıkış ise DENK bütçe ile olur. 

Bu karanlık duraktan dövize endeksli hesaplarla değil. DENK bütçelerle çıkılır. 

Bu karanlık duraktan dövize endeksli hesaplarla değil. DENK bütçelerle çıkılır. 

Bu karanlık duraktan dövize endeksli hesaplarla değil. DENK bütçelerle çıkılır. NOKTA: 

 

23 Aralık 2021 Öğretmen Kubilay’ın Katledilişinin 92. Acı Yıl Dönümüdür 

23 Aralık 1930  tarihinde gerici karşı devrimci ve harici bedhahlarımızın  maaşlı işbirlikçileri tarafından İzmir'in Menemen ilçesinde  şehit edilen Öğretmen Yedek Subay Kubilay'ın katledilişinin 92.  yıl dönümüdür. Onu ve diğer iki devrim şehidini analım. Kubilay'la birlikte bekçi Hasan ve bekçi Şevki de katledilmişlerdir. Onları öldürenler sadece Kubilay'ı öldürmediler . Cumhuriyetimizi yıkmak için bir teşebbüs veya deneme eylemi de gerçekleştirdiler. 

Onun için de suçlular zor kullanarak Cumhuriyetimizi devirmeye  teşebbüsten yargılandılar ve Yarbay Mustafa Muğlalı Başkanlığında kurulan Sıkıyönetim Mahkemesinde suçları sabit görülenlerin yaşı küçük olanlar hariç cezaları infaz edildi. 

Şehitlerimizin ruhları şad olsun Allah rahmet etsin mekânları cennet olsun. Bu gün yaşadığımız mutlu ve umut yüklü Türkiye'mizi  bize emanet edenler Kubilay gibi kahraman şehitlerimizdir. Menemen'de Kubilay Öğretmenin katledildiği yerde onun ve bir devrim şehidini heykeli dikildi. Heykelin altına şunlar yazıldı.  

İnandılar, Dövüştüler, Kazandılar. Bıraktıkları Emanetin Bekçileriyiz. 

 

 

 

Denk Bütçe Atatürk’ün Direktifi,  Cumhuriyetimizin Temelidir. 

Türk milletinin aydınları AKP nin Türkiye Cumhuriyetinde seçimi kazanıp iktidara geldiği 2003 ten beri bu konuyu düşünüyorlar ve tartışıyorlar. Yükselen alçalan rakamları endişe ile izliyorlar. Çünkü Cumhuriyetimizi yıkmak için Dış mihrakların ( Harici bedhahların) kullandıkları yöntemler devam ettiriliyor. Bunlar nedir? Açık bütçeler ve eğitimin laik eğitimden dönülerek dinselleştirilmesi. Bir ABD doları 18.000.000 a dayanmışken müdahale edildi ve12.000.000 TL ye düşürüldü deniliyor. Gerçek acaba nedir? Gerçek nedir resmi ağızdan açıklanmıyor. Ama kulislerde deniliyor ki TCMB arka kapıdan 7 Milyar dolar sattı. Peki, kaçtan sattı. Kime ve hangi kurumlara sattı? Bilen yok. Bir daha kriz olmayacak mı? Bilen yok. İşi bilen yurtseverler diyorlar ki. Açık bütçelerden dönülmezse yeni yeni krizler gelecek. Allah'ım sen bizi karanlıkta bırakma yolumuzu bilimle aydınlat diye DUA etmek gerekiyor. Atatürk'e gitmek gerekiyor. Atatürk'ün bu konudaki direktifini yazıyorum. 

Bu günkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için İLK ŞART bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır. M. Kemal Atatürk 

Son 4 yılın bütçe açıkları toplamı 744 Milyar( Katrilyon) dur. AKP nin tüm yönetimi süresinde ise toplam Bütçe açıkları 900. Milyarı da aşmıştır. İşte açık bütçelerin bize yaşattığı kriz budur. Eğer iddia olunduğu gibi Hazinemizde olan ve bir tanesi 17.000.000 TL  olan bir ABD Dolarından  7 Milyarı  12.000.000 milyonda satılmış ve kriz aşılmışsa,  kriz  aşılmış değildir. Yeni krizlere yelken açılmıştır. Yapacak şey israfa dur demek Anayasamızın hukuk devleti ilkesine ve 166. maddesinde sıkışıp kalmış olan "Fiyatlarda istikrar, ödemeler dengesi ve hukuk devleti" hükümlerine uygun  olan DENK bütçeye dönmektir. Aksi halde karanlığa gidişe DUR denilmemiş daha büyük çıkmazlara yelken açılmış ve sadece bir süre karanlık ertelenmiş olur. DOST ACI SÖYLR. 

Türk Milletinin Yeni Yılı Kutlu Olsun. 
 

 Yılbaşından evvel bu son yazımız oldu. Her karış torağını şehit kanları ile sulayarak dünyada eşi benzeri olmayan Modern Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran halkın yani Türk milletinin her ferdinin yeni yıllarını kutlarım. Yeni yılın Denk bütçeli, laik eğitimli, Enflasyonsuz, zamsız ve borçsuz bir Türkiye olmasını diliyorum. Bu uğurda hukuki ve siyasi mücadele veren büyük Türk milletinin tüm ferlerine gönülden başarılar ve mutluluklar diliyorum.