Gelişen dünya yaşam standartlarında ülkelere en önemli girdiyi sağlıyan ekonomik olguların;  en önemlilerinden biride turizmdir.  Çünkü turizm Dünya ölçeğinde en büyük pastalardan biridir.  Bu kaynaktan ne derece büyük pay alabilirsek; ülke olarak gelir düzeyimizde fevkalade yükselecek; turizme yönelik tesisler aralıksız inşa edilecek; işsizlik olabildiğince ortadan kalkacak; yaşam standartları fevkalade yükselecek ve Ülkemiz turizm bağlı yüksek döviz girdisi sonucu her çeşit altyapı yatırımları artacak; sorunlarda en aza inecektir.

      Bulunduğumuz Coğrafyada Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili; iklim şartları da oldukça uygundur.  Bulunduğumuz bölgede özellikle barış ortamının devam etmesi; yakın çevre ülkelerden de ülkemize çok turist çekebilecektir.  O halde barış ekonomik istikrarı da yanında taşıyacaktır.

      Ülkemizin turizmde çok turist alabilmesi iç tüketimi artıracak; ürettiğimiz tarımsal ürünler kolaylıkla; katma değeri yüksek ederlere erişecektir.  Aynı şekilde iç tüketim yoluyla konfeksiyon ürünleri ve diğer ürünlerin de iç pazarda tüketimi artacaktır.  Tüm bunlar önemli döviz girdileri sağlıyacaktır.  Ülkemizin zaman zaman girdiği döviz darboğazına da çözüm üretecektir.

      2022 de Ülkemizi  40 – 50 milyon arasında ziyaretçi geleceği;  turizm gelirlerinin de 30 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor. Bu gelirin ileriki yıllarda turizm için gerekli; yeni turizm alanları  oluşturmamız; özellikle coğrafik özellikli yerlerin kolay ulaşılabilir olması da; yapılacak yeni altyapı yatırımları ile son derece önemlidir.

      Ayrıca turizm tur firmalarının yeni tur alanları oluşturarak; Ülkemizin 81 ilini bu turlar içine dahil etmeleri de son derece önemlidir.  Bu olgu iç turizme de önemli oranda etki edecek; doğuda yaşıyan  Ülkemizin kuzeyini, batısını, güneyini  görerek öğrenebilecek; batıda yaşıyan Ülkemizin güneyini, kuzeyini, doğusunu görebilecek ve bilecektir.