Ulu Önder Atatürk'ün en büyük arzusu ''Türklerin Birleşmesi'' idi. Nihayet 2 gün önce Bağımsız Türk Devletleri birleşme kararı aldılar. Türk Devletleri Birliği kuruldu.

Ruslar ve İngilizlerin korkulu Rüyası, Türklerin birleşmesi idi. Zira, Türkler her koşulda İmparatorluk kuran bir milletti. Rus ve İngiliz imparatorluklarının yaşaması için Türklerin tarih sahnesinden kaldırılması konsunda anlaşmaya vardılar. Türkleri yok etmenin yolu, Türk Tarihini ve Kültürünü yok etmekten geçiyordu. İlk iş olarak, AŞAĞI TÜRKİSTAN diye tanımlanan yörenin adını AFGANSİTAN diye değiştirmek oldu. Afgan diye bir millet hiç olmadı. Bu gün de yok.

İngilizler, 1858 yılında Hindistanda egemen olunca, yönetici sınıfın Türk olduğunu anlamakta gecikmedi. 1526 yılından beri Babür Hanın ardıllar Hindistanı idare ediyordu. Babür Han, Emir Timurun torunu idi. Ana tarafından Cengiz Hana bağlı olması İngiliz tarihçileri için fırsata dönüştü. Hindistandaki yönetimi Moğol olarak tanımladılar. Halbuki, Babür Han Özbek Türkü idi, ordusu Özbeklerden ve Osmanlıdan ödünç aldığı topçu taburundan oluşuyordu.

1925 yılında İngiliz ve Ruslar, İrandaki Kaçar Türk egemenliğine de son vermeyi başardılar. Yönetimi Türklerden alıp, Farisilere devrettiler.

Ruslar, Emir Timur'un 1395 yılında Altın Ordu Devletini perişan etmesi üzerine, ortaya çıkan güç boşluğu sayesinde tarih sahnesine çıktılar. Orta Asyadan, Doğu Avrupaya kadar uzanan Türk egemenliğinin yarattığı boşluğu doldurdular. Kıpçak, Kuman, Çuvaş, Moldov, Tatar, Avar gibi Türk halkları üzerine iktidar oldular. Ortodoks Hristiyan Türk Halklarını, iktidarlarına basamak yaptılar. Çuvaş Türkü Vladimir İliç Lenin'in Türk olduğunu çok az insan biliyor. Bu gün Federal Rusyada 11 Türk Cumhuriyeti var.

Ruslar baştan beri Avarlara Cumhuriyet kurma hakkı tanımadılar. Halbuki, Rusya genelinde en yaygın Türk Milleti Avarlardan oluşuyor. Rusyadaki 11 Cumhuriyetin gözü kulağı Türkiyede.

Ruslar, Türk Kültürünü yok edemediler. Farklı isimler altında Türkleri bölmeye çalıştılar. Azeri, Özbek, Kırgız, Kazak, Türkmen gibi farklı isimler altında, farklı uluslar yaratmaya çalıştılar. Halbuki bunların tamamı Türk idi. 1990 yılında Sovyetler Birliği dağılınca, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Türkmenistan bağımsızlık kazandılar.

Bağımsızlığını kazanan devletler, birbirleri ile ilişkilerini artırdılar. TÜRKÇE KONUŞAN anlamına gelen TÜRKİ CUMHURİYETLER tabirini kullanmaya başladılar. En kalabalık ve ekonomik bakımdan en gelişmiş olan Türkiye ile iş birliğine gidiliyor, Türk Kültürü tekrar ayağa kalkıyordu.

Rus etkisini ilk önce Azerbaycan üzerinden attı. Azerbaycan ''iki devlet bir milletiz'' diyerek Türkiye ile işbirliğine girdi. Azerbaycan Halkı, Türküz diyordu. Diğer Türk Devletleri halkları da kendilerini Türk olarak tanımladılar. Türki, kelimesi ortadan kalktı ve TÜRK kelimesi onun yerini aldı. Her şey aslına dönüyor.

Büyük ses Macaristandan geldi. Macarlar, Hunların devamı olduklarını biliyordu. Ancak Hristiyan kültürünün etkisinde kalmışlardı. Bu etki kalkınca, Türklükleri ortaya çıktı. Her yıl Türk Kurultayı düzenliyor ve Türklere mesaj veriyordu. Macarlar, Türklerin Avrupa Birliğindeki sözcüsü olarak hareket ediyor. Türk Devletler Birliğine katılma hazırlıkları yapıyor.

Nihayet Türkler uykudan uyandı ve birleşiyor. İngiliz ve Rusların kabusu gerçek oluyor.