10 Kasım 1938 bir büyük insanın bir büyük devrimcinin bir büyük devlet adamının bu dünyadan ayrıldığı gündür.
Yok, olmak üzere bir Millete yeniden hayat veren, parçalanmış bir Ülkeden bağımsız bir devlet kuran ve bir enkazdan çağdaş bir ulus meydana getiren deha Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir kurtuluş destanının en büyük kahramanı olarak sadece tarih sayfalarının derinliklerinde değil yüce Türk milletinin kalbinin tam ortasında sevgi yumağına sarılı bir halde bulunmaktadır.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve devrimlerini sonsuza dek yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak herkesin görevi olmalıdır.
  Atatürk’e olan sevgi ve saygımız dünya var oldukça devam edecektir. O’nun vatanı adına yapmış olduğu hizmetleri gelecek nesillerimize en iyi şekilde anlatmak ve öğretmek asli görevimizdir. 
Atatürk’ü anlamak onun fikirlerini çok iyi bilerek tatbik etmekten geçer. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması bir devrin yeniden yazılmasıdır. Yurdun dört bir yanı işgal altında inlerken, bağımsızlık ateşi hiçbir zaman sönmeyen Türk milletine önderlik yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin esaret altında yaşamasını aklının ucundan bile geçirmemiştir.
Atatürk elinde hemen hemen hiç imkan yokken, tüm Anadolu büyük bir umutsuzluğa düşmüş iken, kendisine inanan bir avuç kişi ile beraber tarihin gördüğü en büyük örgütlenmeleri gerçekleştirmiş ve bağımsız bir şekilde yaşamamızı sağlamıştır.
Atatürk olmasaydı eminim ki şu anda Türkiye’nin hali (belki de Türkiye olmayacaktı) bugün üzülerek ve ürkerek izlediğimiz Orta Doğu ülkelerinden farkımız olmayacaktı. Bugün medeni ve insanca yaşayabiliyorsak, bunu o büyük şahsiyet o büyük insan Atatürk’ e borçluyuz.
Onun ilke ve inkılaplarını uygulayarak Cumhuriyete daha çok sahip çıkarak korumalıyız. Atatürk’ün halkını ülke yönetiminin tek sahibi yapması, ülkenin öz kaynaklarını da milletin hizmetine vermesi, O’nu son derece, diktatörlükten uzak, vatan ve millet sevdalısı bir şahsiyet olması bugün daha iyi anlaşılmaktadır.
Kendisini Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine adayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hiçbir zaman şahsi menfaatini düşünmemiş, sadece milletin menfaatleri doğrultusunda hareket etmeyi yegane yol olarak görmüştür.
 Atatürk sevgisi kendini Türk milletinin bir ferdi sayan herkesin kalbinden eksilmeyeceğini, sonsuza dek yaşayacağını ve yaşatacağımızı herkes bilmelidir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 79.yılında saygıyla, özlemle, rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.