30 Ağustos ulusal büyük zaferimizin 92. Yılını kutladık. Kutlu olsun. Ulusal büyük zaferimiz Atatürk’ün başkomutanlığında kazanılmış tüm Türk ulusunun zaferidir. TBMM ve Hükümet bu zafere Türk milletine yaraşır bir düzeyde sahip çıkmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın anıtkabirdeki deftere yazdıkları ile yazımıza başlayarak yavaş yavaş 26 Ağustos 1922 ye gidelim. O günleri bir defa daha analım.
Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki: Aziz Atatürk, büyük zaferin 92. yıl dönümünde bizlere miras olarak bıraktığın cumhuriyeti yine bizlere hedef olarak gösterdiğin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için tüm gücümüzle çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkma iradesinin en önemli sembollerinden biri olan büyük zaferin kazanılmasında emeği geçen, başta zatı aliniz olmak üzere tüm komutanlarımızı, subaylarımızı, askerlerimizi, halkımızı minnetle anıyorum. Büyük zafer, milletimizin bin yıllık vatanı Anadolu'nun ebedi yurdumuz olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermesi bakımından da ayrı bir öneme sahiptir. Kurtuluş Savaşımız boyunca dünyanın dört bir yanından dualarıyla ve verebildikleri her şeyle milletimize destek olan tüm kardeşlerimize de bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum. Vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması ve korunması uğrunda mücadele eden şehitlerimize ve gazilerimize milletim adına Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhun şad olsun."
Diyor ki:” bizlere miras olarak bıraktığın cumhuriyeti yine bizlere hedef olarak gösterdiğin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için tüm gücümüzle çalışıyor, gayret gösteriyoruz.” Keşke bu söz doğru olsaydı. Bu söz maalesef doğru değildir. 14 Mayıs 1950 yılından sonra da bu sözün doğru olduğu bir iktidarı Türk Milleti görmemiştir ve yaşamamıştır. Bu sözün neden doğru olmadığını haftalık yazılarımızda rakamlarla yazıyoruz. Zafer bayramını kutlama yazısında iki rakam verelim ve geçelim.
Asgari ücretlilerin aldıkları ücretler 2002 den bu yana altın temel alınırsa %45 azaltılmıştır
Hazinemizin gücü kuvveti de yine altın temel alınırsa %55 azaltılmıştır. Yani insanımız ve hazinemiz iflasa sürüklenmektedir. Bu rakamlarla bu söz uyuşmuyor.
Şimdi gelelim zaferimize. Atatürk bu zaferimizi 4 Ekim 1922 de TBMM de şöyle açıklayacaktı. Bu Anadolu zaferi tarihte bir millet tarafından tamamen benimsenen bir fikrin ne kadar güçlü ve yaratıcı bir kuvvet olduğunun en güzel örneği olarak kalacaktır. Milletimiz tek bir insan gibi sarsılmaz birlik ve çaba ile bu başarıyı kazanmıştır…. Milletimiz çekinmeksizin övünebilir. Bu en kuvvetli şartlarda hakkıdır. Ve ben böyle bir milletin bir ferdi olmakla en büyük mutluluğu duyuyorum…. Yiğitlik meydanlarında Tanrının rahmetine kavuşmuş şehitlerimizin aziz ruhlarına hep beraber Fatihalar sunalım. ( Zabit Ceridesi 4.10.1922)
Büyük taarruza kalkan Türk Küvetleri 6600 subay,133000 er.500 hayvan,660 araba,47 motorlu araç,230 top,500 hafif ve 570 ağır makineli tüfek
Savunmada bulunan Yunan Kuvvetlerinde ise: Toplam personel 177.000. 4 Türk uçağına karşı 50 uçak. Karadeniz’de derme çatma teknelerden ibaret Milli Mücadele donanmasana karşı da modern savaş gemileri vardır.(1)
Büyük taarruza hazırlık fakru zarurete sürüklenmiş ve harap ve bitap düşürülmüş Türk milletinin bir dramıdır. Felaketten kahramanlığa uzanan bir destandır. Mustafa Kemal paşa 17.Agustos 1922 günü” Ağır topçu cephanesinin tez elden getirilmesi için Mili Savunma bakanlığına emri verildiğini, çarık ihtiyacının karşılanmasına çalışılmakla beraber bu ihtiyacın taarruz harekâtına bir engel gibi düşünülmemesi gerektiğini bildirmiştir.
Büyük taarruz ve büyük zafer Büyük Türk milleti tarafından elde edilmiştir. Acaba bu büyük zaferimiz kalıcı olmuş mudur? Yoksa bu zaferimize dâhili ve harici bedhahlar ihanet etmişler midir? Atatürk diyor ki. Askeri zaferler iktisadi zaferlerle taçlandırılmadıkça askeri zaferler kalıcı olamazlar. Bizim büyük zafer de dâhili ve harici bedhahlar tarafından DENK bütçeden uzaklaştırılarak laik eğitimden vaz geçilerek kalıcı olması önlenmiştir.  O gün 80 kuruş olan bir ABD doları bu gün itibari ile 2.170.000 Tl dir. Yani Türk lirası 2.400.000 defa ezilmiştir. Ne dersiniz
Büyük Türk milletine ulusal büyük zafer kutlu olsun.