AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte 21.Yörük Şenliği’nde Yörük Beyi’ne kuşak bağladı. Kuşak bağlanırken Ertuğrul Gazi’nin oğluna verdiği öğüt okundu. Bu yıl 21’incisi düzenlenen Yörük Şenliği Soma’da meydana gelen kaza nedeniyle iptal edildi. Şenlikteki eğlence programları yerine şehitler ve Soma’da hayatını kaybeden için Mevlid-i Şerif okutuldu dua edildi. Şenlik programı kapsamında Osman Gülmez Yörük Beyi seçildi. Yörük Kültürü’nde kuşak bağlama törenine AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel katılarak Osman Gülmez’e Yörük Beyi Kuşağı’nı bağladı. Kuşağın bağlanması sırasında Ertuğrul Gazi’nin oğlu Osman Gazi’ye verdiği öğüt okundu.
Kuşağın Bakan Çavuşoğlu ve Menderes Türel tarafından takılmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Yörük Beyi Osman Gülmez,
“Yörük Beyi olduğum için mutluyum bir yandan da üzgünüm. Gerçekten çok büyük bir kaza meydana geldi. Biz de eğlencemizi Mevlid-i Şerif programına çevirdik. Kültürümüzü ve geleneklerimizi devam ettireceğiz. Okunan mevlidi tüm şehitlerimize armağan ettik. Bize verilen beylik görevini de en iyi şekilde yapmaya çalışacağız” diye konuştu.
Kaynak: iha