Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'de bu türlü istediği sonuçları alamayan ve sezonun son maçı sonrasında Play-Off potası dışında kalan Ünye 1957 Spor'da başkan görevi bırakmıştı. Ligi 6.sırada bitiren ve Ulubey Belediyespor'un geride olmasından ötürü il kontenjanından dolayı küme düşerek Süper Amatör Lig'de mücadele edecek olan Ünye 1957 Spor'da planlanan kongre ertelendi.

Yeni sezonda yeniden yerel ligde mücadele edecek olan Ünye 1957 Spor'da Ünye 1957 Spor Kulübü tesislerinde yapılması planlanan kongre ertelendi. Çoğunluk sağlanamayınca yeni kongre tarihi beklenmeye başlandı. Ünye 1957 Spor için ikinci toplantı 26 Temmuz 2026 Pazar günü, aynı yer ve aynı saatte yapılacağı belirtildi.

Göreve bırakacağını açıklayan Osman Karayiğit, kongre öncesinde Başkan Osman Karayiğit ''Osman Karayiğit 18 Temmuz'da kongre yapacak ama ben kongreye katılmayacağım. Ünye'de aday olmak isteyenler olacak. Ben en son noktada ikinci kongrede gideceğim. Ben Ünye 1957 Spor'u Ünye Belediyespor'u yani, kimse almasa dahi kayyıma bırakmam. Tekrar alırım, en son noktada. Kimsenin aday olmadığı yerde.'' demişti.

Muhabir: Haber Merkezi Samet