Ünye Belediyesi ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası düzenlendi.
Çevre bilincinin artırılması ve geri dönüşüm kültürünün öğrencilere kazandırılması düzenlenen kampanyaya öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Kampanyaya katılan okulların yanı sıra, bireysel olarak en fazla atık pil toplayan öğrencilere de mangala, dokuztaş gibi zekâ ve akıl oyunları setleri hediye edildi.

Ünye Belediyesi, doğaya zarar veren atık pillerin toplanmasıyla çevrenin korunmasına katkı sunarken, çocuklarda da çevre dostu bireyler yetişmesini hedefliyor. Kampanyayı yakından takip eden Sıfır Atık Müdürlüğü, gösterilen ilgiden dolayı öğrencilere teşekkür etti.
Kampanya kapsamında Ünye genelindeki 40 okuldan toplam bin 350 kilogram atık pil toplandı.
“Temiz bir çevre hepimizin sorumluluğu”
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yaptığı açıklamada, “Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak hepimizin sorumluluğu. Öğrencilerimizin bu duyarlılığı bizi umutlandırıyor. Kampanyaya destek veren tüm okul yönetimlerine, öğretmenlerimize ve özellikle çevreye duyarlı öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.





