Uşak’ın Sivaslı ilçesi 28. kez düzenlenecek olan “Sivaslı Çilek Kültür ve Sanat Festivali’ne” hazırlanıyor. 30 Mayıs’da başlayacak festival 1 Haziran’da son bulacak.
Uşak’ın en uzun soluklu festivallerinden, 28. düzenlenecek olan festival öncesinde basın toplantısı yapan İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli ve Sivaslı İlçesi Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl, festivalle ilgili bilgi verirken festivalde Soma da yaşanan felaket için yardım standı oluşturacaklarını söylediler.
Sivaslı Çilek Kültür ve Sanat Festivali 30 Mayıs -1 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Sivaslı çileğinin ülke genelinde tanıtımına çok ihtiyacı olduğunu söyleyen Sivaslı İlçesi Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl, “Çileğimiz gün geçtikçe kan kaybetmekte bu sebeple çilek festivalini çok önemsiyoruz. Tanıtıma katkı sağlaması amacı ile ilçemizle özdeşleşen çileğin maskotunu oluşturduk maskotumuz festivalde, çilek simgesin öneminin altını çizecek” dedi.
ÜRETİM 2 BİN TONA KADAR DÜŞTÜ
Sivaslı’da1970’li yılların başında Çilek üretiminin başladığını, İlçenin tarımsal olarak en önemli geçim kaynaklarından birisinin Çilek olduğunu söyleyen Sazlıgöl; Çilek üretim serüveni bu günlere kadar gelmiştir. Maalesef son yıllarda ciddi kan kaybı yaşamaktayız. 70 bin dekarlık alanda yaklaşık 150 bin tona kadar çıkan çilek üretimimiz maalesef yaşanan problemler nedeni ile bin dekarlık alanda üretim ile 2 bin tona kadar düşmüştür. Biz Çileğimize sahip çıkmak ülke genelinde tanıtmak ve ilçemizin önemli geçim kaynaklarından biri olan çileğimizi daha iyi tanıtmak ve pazarlamak istiyoruz. Bu sebeple 28. kez 3 gün boyunca sürecek festivalimizi düzenliyoruz. Festivalimizde konserler, defileler, ürün standları yer alacak” dedi.
SOMA’DA HAYATINI KAYBEDEN MADEN İŞÇİLERİNİN AİLELERİNE YARDIM STANT KURULACAK
Soma’da yaşanan felaket için yardım standı oluşturacaklarını anlatan Sazlıgöl, “Maalesef yakın bir zamanda madende yaşanan felaketten dolayı 301 işçimizi kaybettik. Şehit olan işçilerimizin aileleri için festivalimizde yardım standı oluşturarak festivale gelen misafirlerimizin yardım yapmalarını sağlayacağız” dedi.
Kaynak: iha