Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Birimi tarafından ortaklaşa düzenlenen 1. Uluslararası Katılımlı Yeni Medya ve Kadın Sempozyumu başladı.
Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ve eşi İmran Çelik, protokol üyelerinin eşleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Tosun ile Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Şahinler, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Süzen, Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Özçınar Eşli, Prof. Dr. Suat Gezgin, Dr. Helen Wheatley, Dr. Istvan Zgismond, Prof. Dr. Neşe Kars Tayanç ve Gazi Üniversitesi İletişim Fatkültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Adil Karaman, Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Uzm. Aslıhan Şahin Güven, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Sempozyum açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak olarak hem yurt dışından hem de yurt içinden değerli akademisyenleri ağırlamaktan gurur duyduklarını söyleyerek bu tür sempozyumların şehrin tanıtımı için de önemli olduğunu belirtti. Akademisyenlerin ve yerel yöneticilerin işbirliği içinde olmalarının şehre büyük katkısı olacağının altını çizen Belediye Başkanı Nurullah Cahan sempozyumun başarılı geçmesini diledi.
Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ise Uşak Üniversitesi olarak 1. Uluslararası Katılımlı Yeni Medya ve Kadın Sempozyumu’nu düzenlemekten dolayı gurur duyduklarını ifade ederek Uşak Üniversitesi bünyesinde yer alan 20 araştırma ve uygulama merkezinin şehrin ve bölgenin ihtiyaçlarına göre yapılandığını anlattı.
Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Özçınar Eşli ise “Yeni Medya ve Kadın Sempozyumu medya araçlarının değişmesiyle birlikte gündelik yaşam deneyimlerinin farklılaşması üzerinde durmaktadır. Yeni medya araçları günümüzde bireysel yaşam biçimlerini ve toplumsallaşmayı etkilemiştir. Medya araçlarının çoğalmasıyla birlikte farklı söylem biçimleri kendisini ifade etme şansı yakalamıştır. Bu sempozyum yeni medyayı anlamayı ve kavramayı amaçlamaktadır. Üç gün boyunca sürecek olan sempozyumun alanında önemli bir tartışma alanı oluşturabilmesini diliyorum” dedi.
Sempozyum açılış töreni keynotespeakers Prof. Dr. Suat Gezgin, Dr. Helen Wheatley, Dr. Istvan Zgismond, Prof. Dr. Neşe Kars Tayanç ve Gazi Üniversitesi İletişim Fatkültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar’ın açılış sunumlarıyla sona erdi.
Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Birimi tarafından ortaklaşa düzenlenen 1. Uluslararası Katılımlı Yeni Medya ve Kadın Sempozyumunda 140 bildirinin sunulacağı belirtildi.
Kaynak: iha