Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, Ordu, Trabzon ve Rize için deprem riskine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bektaş, Karadeniz Sahil Fay Sistemi'nin küçük ve orta büyüklükteki depremler ürettiğini, Kuzey Anadolu Fayı ve Doğu Anadolu Fayı gibi yüzlerce kilometre uzaktaki büyük fay sistemlerinden gelen uzun periyotlu dalgaların sahil dolguları ve zayıf zeminlerde büyüyerek daha şiddetli hissedilebileceğini belirtti.
Bektaş açıklamasında, "Ordu, Trabzon, Rize için deprem tehlikesi yalnızca yakın faylardan değil, yüzlerce kilometre uzaktaki büyük fay sistemlerinden gelen uzun periyotlu dalgaların sahil dolguları ve zayıf zeminlerde büyümesiyle de şekillenmektedir." dedi.
AFAD'ın Ordu sahili için sağlam zeminde yer sarsıntı şiddetini 0,2-0,3 g ve en büyük depremi 6,6 olarak öngördüğünü hatırlattı.





