Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şubesi, düzenlediği basın açıklamasında Van halkını İstanbul’un Fethi kutlamalarına davet etti.
Dernek odasında bir basın açıklaması düzenleyen AGD Van Şube Başkanı Nazım Yakut, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. 17 Mayıs’ta yapılması planlanan Diyarbakır Fethi’nin Soma maden kazası nedneiyle iptal edildiğini hatırlatan Yakut, “Bu kararımız hem yaşanan acılara ortak oluşumuzun bir gereği hem de tüm yetkilileri böyle acıların bir daha yaşanmaması için gereken önlemleri almaya davet etmek için alınan bir karardı. Buradan tekrar belirtiyoruz ki; insanın yaşamı her türlü üretimin ya da kar marjının ötesindedir” dedi.
İstanbul Fethi’nin 561. yıl dönümü nedeniyle Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak her sene olduğu gibi bu yılda kutlamaların düzenleneceğini vurgulayan Yakut, “Bu yılda İslam ülkelerinden katılacak misafirlerimiz ve ülkemizin dört bir yanından gelecek gençlerimizle İstanbul’un Fethi’ni en güzel şekilde kutlayacağız” ifadelerini kullandı.
31 Mayıs Cumartesi günü sabah namazının kılınması ile başlayan etkinlikte, Eyüp Sultan Mezarlığı ile Necmettin Erbakan Hoca’nın kabrinin ziyaret edileceğini ifade eden Yakut, “İstanbul’un Fethi kutlamaları daha sonra dünyanın çeşitli noktalarından gelen misafirlerin iştirak edeceği Kocaeli İsmet Paşa Stadyumu’nda gerçekleştirilecektir. Yüreğinde kadim medeniyetimize, dünya peyitahtı şehrimiz İstanbul’a ve fethin sembolü Ayasofya Cami’mize dair aidiyet duygusu bulunan herkesi bu kutlamalara davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha