Van’ın Edremit Belediyesi eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan 30 Mart seçilmelerinin ardından alışılmışın dışına çıkarak halkla bütünleşmeye devam ediyor.
Mahalleleri birebir gezip halkla diyalog içerisinde sorunlara çözüm getirerek halkın söz sahibi olduğu bir belediyecilik perspektifini önüne koyan eş başkanlar Çetin ve Sayan, bir ilke daha imza atarak artık belediyenin olağan aylık meclis toplantılarını mahallelerde yapmaya kararı aldı. Belediye meclis toplantılarının mahallelerde düzenlenmesini ilişkin görüş bildiren Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, Demokratik, katılımcı, kadın özgürlükçü ve ekolojik bir belediyecilik paradigmasını esas alarak halka hizmet etmeyi hedeflediklerini söyledi. Çetin, bu temelde bir mahalle yada sokak için alınacak her kararda halkın talebinin kendileri için öncelikli olduğunu ifade etti. Halk belediyeciliği temelinde bundan sonra Edremit Belediyesi olarak her ay imkanlar koşullar el verdikçe belediye meclis toplantılarını her ay bir mahallede düzenleyerek halkı da meclis işleyişine gözlemleyerek; çalışmalar hakkında öneri geliştirebilmelerine olanak sağlayacaklarının altını çizen Çetin, halkın yönetime dahil olmasının pratiğini ortaya koyacaklarını dile getirdi.
Eş başkan Abdulkerim Sayan ise, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde mahallelerde yaptıkları seçim çalışmalarında halkın tüm sorun ve taleplerini not ettiklerini ve seçimden sonra da belediyedeki mühendis personeli mahallelere göndererek fizibilite çalışması yaptıklarını belirtti. Bu temelde mevcut sorunlara nasıl çözüm üretilebilir mahallede öncelikli olarak çözülmesi gereken konular nelerdir bunu o mahallede yaşayan vatandaşların karar vereceğine dikkat çeken Sayan, mahalle halkının bu taleplerini ve önerilerini o mahallede düzenleyecekleri belediye meclis toplantılarında da daha net bir şekilde gündemlerine alarak çözüme dair halkla beraber pratik geliştireceklerini söyledi.
Edremit Belediyesi haziran ayı meclis toplantısını 2 Haziran Pazartesi Günü Edremit Eski Camii Mahallesi'ndeki taziye evinde düzenleneceği bildirildi. Bütün Edremit halkının meclis toplantısına davetli olduğu bildirildi.
Kaynak: iha