Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner, Van Kahvaltısı rekorunun kırılması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, herkesi 1 Haziran pazar sabahı Van Kalesi eteklerindeki büyük rekoru kırmaya ve tarihi ana tanıklık etmeye beklediklerini söyledi.
Van'ın kültür değeri olan Van Kahvaltısı'nın tarihi günü ile ilgili açıklamalarda bulunan Yunus Caner, bu özel günde her bireye sorumluluk yüklendiğini belirtti. Van halkının kültürünü sahip çıkışını 1 Haziran'da orada bulunarak göstereceklerine olan inançlarının tam olduğunu anlatan Caner, "Bizler herkes uyurken sıcacık yataklarımızdan kalkıp yollara düşen, bu ülkede çayı en erken vakitte ocağa koyan, yağın, peynirin , balın en iyisini sizler için servise hazırlayan ve emsalsiz kahvaltımızı insanlığın hizmetine sunan 25 Van Kahvaltıcısı olarak bir araya gelerek Van merkezli “Van Kahvaltısı Derneğini” kurduğumuzu ve Van Kahvaltıcılar Birliğini kurma hazırlıkları içinde olduğumuzu gururla ve büyük bir mutlulukla kamuoyuyla daha önce paylaştık. Atalarımızdan devraldığımız Van Kahvaltısı Kültürünü layıkıyla yaşatmak ve zenginleştirmek için yıllardır büyük bir emek ve özveriyle çalışmaktayız. Kahvaltı denince akıllara Van’ın gelmesinde en büyük payın sahibi olduğumuzun da farkındayız"
-"BİZLER VAN KAHVALTISI'NIN BİRER TEMSİLCİLERİYİZ"
Kendilerinin bu kıymetli kahvaltı kültürünün profesyonelleri ve gönüllü temsilcileri olduklarını vurgulayan Caner, sahip oldukları sorumluluğun etkisiyle bir araya kenetlenmiş olduklarını belirtti. Van kahvaltısına ve kültürüne birlikten kuvvet doğar inancıyla güç katma kararı aldıklarını anlatan Caner, "Alın terimizin kaynağı, göz bebeğimiz, işimiz, gücümüz ve aşımız olan Van Kahvaltısını dünyanın en kaliteli kahvaltı standartlarına eriştirmek ve Van’ın bir değeri olarak daha yüksek bir ekonomik etkinliğe ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" ifadelerini kullandı.
-"KİŞİ VE KURUMLARIN DEĞİL VAN KAHVALTISININ ÖN PLANDA TUTULACAĞINA İNANIYORUZ"
Bu değerli kültürü tanıtma yolunda dünyanın çeşitli yerlerinde kahvaltı dostlarını sofralarımızla ağırlamanın muhabbet ve mutluluğunu her zaman hissetkilerini de sözlerine ekleyen Caner, şöyle konuştu;
"Şimdiyse siz kahvaltı dostlarını en büyük gönül soframızda yeni bir rekoru kırmak üzere misafir etmeye hazırız. Bizler kişilerin ve kurumların değil Van’ın ve Kahvaltımızın ön planda tutulacağına inandığımız, sizlerin eseri bizlerin emeği kahvaltımızın hep beraber hem sahipleri hem de temsilcileriyiz. Van’ın ve Vanlıların ortak eseri olan kahvaltımıza sahip çıkıyor, yılların emeğine ve alın terine dayanan bu ortak değerimizi sahiplenme adına tüm kamuoyunu birlik ve beraberliğe davet ediyor, herkesi 1 Haziran Pazar sabahı erkenden Van Kalesi eteklerindeki büyük rekorumuza ortak olmak için beklediğimizi tekrarlamak istiyorum."
Kaynak: iha