Van’da 2011 yılında meydana gelen depremlerde yıkılan Mahmut Esat Coşan Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Van’da 2011 yılında meydana gelen depremlerde yıkılan camilerden biri olan Selimbey Camii’nin yerine inşa edilecek olan Selimbey Mahmut Esat Coşan camiinin temeli Vali Yardımcısı Sabri Uzun, Van İl Müftüsü NimetullahArvas, dernek yetkilileri ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmalarından sonra kürsüye gelen Van Müftüsü NimetullahArvas; “Peygamberler eliyle inşa edilmiş üç mescid vardır. Bunlar; Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail tarafından yeryüzünde ibadet maksadıyla yapılan ilk yapı olan Kâbe. Müslümanların ilk kıblesi olan, Hz. Davut tarafından yapımına başlanan ve Hz. Süleyman tarafından tamamlanan Mescid-i Aksa ve Hz. Peygamber (s.a.v.) tarafından Medine’de hicretten sonra inşa edilen Mescid-i Nebevi’dir. Daha sonra yapılan tüm camiler Kabe-i Muazzama’nın birer şubesidir. Bu gün ayrıca 29 Mayıs, İstanbul’un fethinin yıl dönümüdür. Böyle önemli bir günde bizler de bir caminin temelini atmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra İl Müftüsü NimetullahArvas’ın yaptığı dua ile birlikte caminin temeli atıldı. 3 kattan oluşacak ve 550 metrekare ibadet alanına sahip olacak camide bin 100 kişi aynı anda ibadet edebilecek. Caminin bünyesinde ayrıca Kur’an kursu ve çok amaçlı salon gibi hizmet alanları bulunacak.
Kaynak: iha