Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından düzenlenen "1. Ulusal Hesaplaşmalı Kimya" çalıştayı başladı.
YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezinde yapılan çalıştaya, 17 Üniversiteden 70 katılımcının yanı sıra YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, YYÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Tuna, öğrenci ve akademisyenler katıldı. Açılış konuşmasını Düzenleme Kurul Başkanı Doç. Dr. Selçuk Gümüş, ardından YYÜ Fen Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tunç çalıştay hakkında katılımcılara bilgi sundu.
Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Tunç, doğayı ve doğanın bir parçası olan insanın anlaşılmasında, uygulamalı bilim dallarının alt yapısının oluşturulmasında, bilimin üretiminde, bilginin kavramlaştırılmasında temel birimlerin araştırmaların katkısı son derece önemli olduğuna değinerek, "Temel birimler ve bunun sonucu teknoloji birlikte uygulandığı zaman birbirlerine ivme kazandırırlar. Ancak son yıllarda hepinizin malumu giderek ülkemizde temel bilimlere olan ilgi azalmaktadır. Böyle bakınca ülkemizin üretim yapısındaki vasatlıktan çıkışının bu gidişle pek kolay olmayacağı anlaşılmaktadır" şeklinde konuştu.
Ulusal Hesaplaşmalı Kimya çalıştayı 3 gün sürecek, çalıştayda 11 sözlü ve 61 poster sunum gerçekleştirileceği belirtildi.
Kaynak: iha