Meclis Başkanlığına sunulan ,arkadan itmeli ,önden çekişli kısmi Anayasa kanun(Tasarı olmaktan çıkmıştır) maddelerinin başlığı durumun da gözüken ; Cumhur(BAŞKAN)lığı yasası ;Vatanımıza,Milletimize,Bölge ve Dünya Kaos ortamına Hayırlı olsun..!
Yukarıda ki; "Hayır" kelimesinin yer değişikliği ile anlatılacaktır ama,yine de biz bu Ülkenin,yörenin,bölge ve Dünyanın yaşayan,düşünen,düşleyen ve düşledikleri ile yargılananları olarak ,Eğri oturup doğru konuşacağız.
Dünya yer küresinde ilk "Viyaklama" dönemimizin ardından her birimizin yaşadığı,bildiği,bilmek durumunda olduğu ve ilerisi için "Sır "küpü olarak saklayacağı çok bilgiler,belgeleri vardır.
Bazılarımız doğuştan şanslı olarak gelir ve yaşarız,bazılarımız şansız ve verimsiz ortamlarda gün yüzüne çıktığımız için daima ezilen,büzülen ve yok hükmüyle görülmeye çalışılanlardan oluruz.
Şans ibresi Yılbaşı İkramiye Bileti gibi bazı zamanlar birilerine çıkar ve diğerleri için biletçi kardeşimizin sloganı içimize yer eder;"Ya çıkarsa"...Çıkar mı..?
Allah bilir...
Bir ülke düşünün.
Yargısı,Yürütmesi, Eğitimi, Sağlığı, sporu, sınavları, dershaneleri, hastaneleri, pastaneleri, posta haneleri, bankası, tarım politikası, hayvancılığı, sanayisi,sağcısı ve solcusu tezgah altı, merdiven boşluğu üretimiyle sorgulanıyor, biliniyor ve gözüküyor ;Tüm sonuçlarıyla HÜKÜMSÜZDÜR...
Yıl '85 ve yer:GATA ;Mahkum odası olarak işlev gören bir yer ve o yerde bir kaç tutuklu/Mahkumdan oluşan ve isimleri Yöre ve Ülke/dışına taşmış şahsiyetler. Sık sık tartışıyorlar,atışıyorlar ve yarınları dünden bu gündeme taşımaya meraklılar.Araları çok gergin,sözleri yenilir -yutulur cinsinden değil.Oda ve ranzaları ayni yerde olsa bir birlerini hazımsızlık sorunuyla götürecekler. Birisi açlık grevleri denilen ve zor-zap altında tutulduğu ve direnmenin ilk defa güzelliğine mazhar olmak konumuna gelmiş,özelden tedavi ve yaşatılması belki gerekir ibaresiyle gönderilmiş. Diğeri; özelden korunma,ağırlanma ve ilerisi için olmalı fikriyle görülmüş. İkisinden birisi daima "Görülmüştür" damgasıyla görülmektedir. Görülmüş damgası ve görülmek illegal olmuştur.İki inatçı keçi masalını her çocuk gibi bizde öğrendik,okuduk ve birileri gibi inatlaşmadık.Belki de orada yanlış yaptık.İnatlaşmak;Fanatik olmak,kalmak,direnmek olacaktı.İşte o konumdan saptığımız için;İyi adam,Çalışkan insan,Dürüst bir kişi ama bizden olmayan bir kişi olarak kaldık.Yanlış yaptık..Yanlışa yanlış demek ise bu gün Muhalif kalmak olarak bilindi.İşte o yıl ayni yerde bir süreliğine tutulan ,iki inatçı insan bir zaman sonra koklaşmayı denediler,konuşmaya vardırlar,yazıştılar ve paylaşılacak yanları olduğunu gördüler.Latife kokan satırlar içerisinde bir doğruya ulaştılar.O Doğru Ülke; TÜRKİYE idi. Bu şahsiyetler den birisi Merhum MHP Genel başkanı efsane ,fanatik kişi Alparslan TÜRKEŞ diğeri ise, Yine efsane, inatçı, fanatik kişi Selçuk HAZİNADAR...
İnatçı,imalatçı,değişim ve dönüştürücü kimlikler olanlar çok şey yapabilirlerdi ,yaptılar belki de.Ama,onların uzantısı hele bir tanesinin miras yedisi olan ;Her şeyi ve kendi savunduğu görüşleri,tezleri,gelecek kısa ikbal için geçmişini sattı...Haydi Batan geminin son malları diyerek bağıran Tahta kalesi esnafına döndürdü...
Her eskinin yerine yeni bir şeyler oluşturulur ve gözükür.Yine de bizim bir Ata sözümüz vardır;"Isırganın yerinde ısırgan biter"...Bu ülkenin Ali Kemal'i bitmediğine göre,her mevsim yeniden açılır ve yeniden gözükmek için iklim,yerini seçer.
Ordu ili gerçekten özel bir ildir.İlk il olduğu aşamadan zamanımıza belli bir kültür,eğitim ve anlayış ile geldiği,yeşerdiği ve gözlemlendiği bilinir.Öyle bir zaman geldi ki;Değiştirilsin bu durum ,yeniden oluşturulsun "Algı" denildiği günden beri;Özelden Vali,Emniyet Müdürleri atanmaya başlanıldı,Bölge yöre için özelden Devlet aygıtı oluşturuldu,memurlar seçildi,Reşat Akkaya(lar),Abidin(ler) bulundu.Yetmedi,Devlet girdi.Bu gün bakınız ,İlçeler de Fonlardan faydalanan insan sayısına,Bu gün bakın atanan ve atanamayan okutulmuş öğrenci/emek durumuna, hiçbir bölgede göremeyeceğiniz kadar yoksul bıraktırılmış kitle, hiç bir yerde bulamayacağız kadar kaderine razı edilmeye adanmış yığınlar.
İncelenmeli ve tez hazırlanmalı ve görülecek ki,Halkına bu kadar uzak kaldığı halde;Vatanına bu kadar düşkün gözüken insanlar nasıl yetiştirilmişler.Yaşayan nüfus ile yaşamayanlar arasında ki fark ile ölçülür denilse tek doğru kelime "GÖÇ" yeterli mi..?
Belki de ,en doğrusu;Başkanlık için sorulan ve sonuç olarak addedilen;67,5 luk oran...Olur mu demeyin ...OLUR...
Burası Türkiye denilir ya,İşte Burası da ORDU,Yüz binler ile fındık mitingi yapar ve yüzde 65 üzerin de oy ile yürüyüşüne küfrettirir.Yaşasın ORDU;En büyük Ordu ama takımı üçüncü küme ve böyle giderse Amatör küme...
YAŞA VAR OL...
EN BÜYÜK BAŞKAN BİZİM BAŞKAN... 
Saygılar...