Orduspor’da yapılan genel kurula katılan Ordu Valisi Tuncay Sonel, Orduspor’un mevcut borcunun 51 Milyon 462 bin 648 TL olduğunu söyledi. Bu açıklamanın ardından ise Orduspor’un borcunun tartışmaları tekrar gün yüzüne çıktı. Orduspor’da Divan Heyeti Başkanı olan eski kulüp başkanı Yaşar Pamuk ise Orduspor’un borcu konusunda açıklamalarda bulundu.
''Galatasaray'a Borç Kapanmaz''
Orduspor’da 2.Lig ve 3.Lig’de kulüp başkanlık görevi yapan Yaşar Pamuk, Orduspor’da kulüp başkanlığı yaptığı dönemde Orduspor’un o dönemki tüm borcunun üzerinden geçtiğini söylerken: ‘’Orduspor’un gerçek borcunun tamamı sırtımdan geçti. Sadece Galatasaray Kulübü’ne ki Galatasaray borsada işlem gören bir kulüp olduğu için borcunu silemez, o kulübe 102 Trilyon borç var. Faizleri de var tabiki de’’ dedi.
Orduspor Genel Kurulu’nda Orduspor’un Galatasaray’a olan borcu da açıklanırken, bu borç miktarı 6 Milyon 606 Bin TL belirtildi. Kongrede Orduspor’un açıklanan borcunun ise genel borç olmadığı sadece transfere engel olabilecek TFF’den alınan borç listesi olduğu ortaya çıktı.