Ordu’nun Altınordu İlçesi, Durugöl Mahallesi’nde yapımı tamamlanan stadyum; geçen haftaki  Orduspor 1967;  Kırıkkale Anadoluspor maçıyla açıldı. Yeni stadın iç görüntüsü güzel ve 20 bin seyirci kapasiteli;  yeni yapılan stadyumlar sanıyorum UEFA standardlarına göre yapılıyor ama;  stadın saha yerleşiminin  dışında kalan alan ile;  tribün başlangıç betonu arasında  kalan alan yaklaşık 6 metre;  burada yedek futbolcuların ısınmaya gidecekleri alan çok kısa;  yine yedek futbolcuların kale arkalarında ısınacakları alanda çok kısa; dolasıyla çok yetersiz. Bu sahalar sanıyorum yalnızca futbol maçı seyredilmesi amacıyla yapılmış ama; örneğin  ihtiyaç doğsa bir başka amaç için kullanılabilecek durumda değil; bana göre dikdörtgen sahanın uzun kenarları arasında kalan alan ile;  tribün   betonu arasında 20  metre; kale arkalarındaki alanda 25  metre mesafe olmalıydı. Stad yerleşimi de bu ölçülere göre yapılmalıydı.

      Stadta  gidilecek tribün yön lefhaları eksik, nereden gideceğinizi bilemiyorsunuz; 2 cisi;     tribün altlarında tuvalete gidiş yön lefhaları henüz yok; nereden nereye  gidilebileceğini bilemiyorsunuz. En önemliside büyük ederle yapılan stadyumun tuvaletleri; zaman içinde gerekli çözücü maddelerle beyazlatılmadığından; kirli bir görüntüye sahip; ayrıca  tuvaletlerde maçlardan önce gerekli  sabun ve hijyen  temizlik maddeleri olması gerekiyor.

      Gelelim maçlara Orduspor 1967 S.K. geçen hafta;  Kırıkkale Anadoluspor maçında  seyrettim; maçı Kırıkkale Anadoluspor  4 – 0  kazandı.  Bu hafta sonuda (geçen hafta sonu )  Orduspor 1967 rakibine 3 – 0 yenildi.  Bana göre takımda genel düşüş var; bunun sebebide özellikle kondüsyon ve mukavemet (Dayanıklılık ) oranı düşük; mutlaka  mukavemet, ve devamlılık  kazandıracak  ağırlık idmanları dahil; yeniden kondüsyon yükleme çalışmaları gerekiyor.

     Gelelim 52 Orduspor Futbol Kulübüne;  yeni stadda  onuda  İskenderunspor’la oynadığı maçı seyrettim. İlk 15 dakika çok iyiydiler; hatta bir sandalye boş yanımdaki arkadaşda  dahil; 52 Orduspor lehine golün geleceğini düşünüyorduk; ki; tam tersi oldu, rakip takım bizden daha iyi oynamaya başladı; ve ilk  devre 2 atak yaptılar; ikisi de gol oldu. 52 Orduspor’da  da fizik kondüsyon eksikliği ve mukavemet (Dayanıklılık ) az; daha yüksek tempolu çalışma ile  bu eksiklik giderilebilir. Futbol oynıyanlar bilirler; yorulduğun zaman; rakibin yüksek seviyeli kondüsyon ve fizik gücüne sahipse; rakip yanından yüksek hızlı tren gibi gider.

    Her iki takımımızın da yüksek tempolu kondüsyon ve teknik çalışma ile gruplarında şampiyon olup 2 lige çıkabileceklerine inanıyorum. Yüksek tempolu antreman  ve teknik seviye çalışması takımlarımızın her  ikisini de çok daha güçlü duruma getirecektir. Elbette peşinden gruplarında şampiyon olma süreci gelebilecektir.