Biliyorsunuz turizm; çok önemli gelir kaynaklarımızdan birisi; özellikle hem iç; hemde dış turizme hizmet eden  yatırımlar; hem altyapı çözümleri olarak  bölge insanına; bölge tarımına (özellikle hayvancılık )  hem de  turizme önemli kolaylıklar ve gelir sağlıyor. Bu bağlamda yaylaların birbirine bağlantısının sağlanması; güvenlik durumu nedeniyle çok önemlidir; çünkü gelecek turist veya turist grupları yol güvenliği; çoklu yol seçeneği (daha değişik yerleri görmek için ) ve yolun kalitesinin iyi oluşu; birbirine bağlı yaylalara yaz aylarında ve devamı sonbaharda talebi artıracaktır.  Özellikle havaların iyi olduğu aylarda (deniz sezonu bitiminde )  yoğun yayla ziyaretlerine yol açacak; bu durum yayla esnafına ve yayla turizm tesislerine önemli girdiler sağlıyabilecektir.

       Yaylamız Çambaşı’nın yoluda ağırda olsa yapılıyor. Dolasıyla çevresel doğa yapısı ve kayak tesisleri ile yoğun taleb alabilecektir.  Çambaşı’ndan  kuzeydoğu istikametinde; 4 km lik asfalt yoldan (Paşakonağı Yaylasına ve Kovanlık Beldesi Yolu ile Bulancak’a gidiyor.) saparak yeni stablizesi yapılan yol ile Seyit Tepesi  kenarından Giresun’un  Aydındere  Beldesine geliniyor.  Aydındere Beldesi’nden  yatay bir yol geliştirildiğinde (Aydındere; Giresun’un Bulancak İlçesi’nin Beldesi ve yüksekliği yaklaşık 1500 metre ) vadi tabanına inmeksizin Bulancak’ın Bektaş Yaylası Bölgesine geçiliyor. Buradan Orman İşletme Gözetim İstasyonu altından geçen yol ile Bektaş Karagöl Yaylası  yoluna ulaşılıyor. Yol  bitişiminden  Bektaş’a  çok güzel  geniş bir stablize yol var.  Dolasıyla Çambaşı  Aydındere  ayrımından yaklaşık 16 – 18 km lik bir stablize yol ile Bektaş Yaylasına varmak mümkün oluyor.  Bulancak’tan Kovanlık Beldesi’ne kadar vadiden giden güzel bir yol var. Ancak; Kovanlık’tan  Aydındere’ye  giden yol 2 – 3 km si hariç yapılı değil; Aydındere’liler buranın yapılmasını özellikle istiyorlar. Bu kısım yaklaşık 15 km civarında; burası yapıldığı zaman; buradan birleşen yol ile ziyaretçiler Çambaşına gelebilecekler; devamında  Ordu’nun başka Yaylalarına ve turistik yerlerine gidebilecekler. Aydındere’den doğu yönüne biraz önce anlattığım hattan; Bektaş  ve Karagöl Yaylasına  ulaşabilecekler.  Bulancak  Kovanlık; yapılınca Aydındere Yolu vadiden gidiyor.  Yol sis tutmuyor;  yaylaları bilenler; sis tutmayan yolların yaylalarda ne kadar önemli olduğunu bilirler.

      Yapıldığında Çambaşı’nda;  orta kesitten Giresun’nun Yaylaları  Bektaş ve Karagöl’e buradan gitmek mümkün olacaktır. Aydındere  Sakinleri’nin  istekleride  bunlardır. Finansmanı  (Yaylaların birleştirilmesi )  Dokap Projesi kapsamında bulunabilir.