İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bırakıyoruz. Bundan önceki yılı da Türkiye çok küçük bir büyüme rakamı ile kapattı.  Bu yılın başlangıcındaki umutlarımız;  bize yüksek bir büyüme hızına ulaşacağımızı sanıyorduk.  Ancak ortaya çıkan Covid 19 salgın hastalığı nedeniyle 13 marttan itibaren izalasyon tedbirleri uygulanmaya başladı. Bu tedbirlerle beraber okullar tatil edildi. Dersler uzaktan eğitim öğretim yoluyla ( internet ) ve televizyonda  MEB na ayrılan kanallarda öğrencinin ilgili adrese girerek;  yada ilgili kanalı  saatinde izleyerek  dersi alabilmesi ile yürüdü. Daireler ve  işyerleri  evden çalışma (internet kanalı ) yöntemi ile işlerini yürüttüler.

       Yaklaşık mayıs ayı ortalarından itibaren bazı işletmelerin covid 19 karşı  tedbirlerini alarak çalışmalarına müsaade edildi. Yaz aylarında ise yine temizlik (hijyen ); maske, mesafe yöntemi kuralları uygulanarak; kalabalık ortamlardan, uzak durmak koşuluyla parklara, bahçelere çıkabildik. İşlerimizi maske, mesafe, hijyen  kurallarına uyarak yapabildik.  Okullar belirli tedbirleri alarak;  belirli  zamanlarda olmak üzere açıldı.  Ancak kış aylarına yaklaşırken ve kış aylarında tamamen tatil edilerek uzaktan eğitim ve öğretim yöntemine devam ettiler ve ediyorlar.

      Aşı üreten ilaç şirketleri ile yapılan anlaşmalara göre bugünlerde aşıda ülkemize  geliyor;   ilk sağlık personeli;  65 yaş ve üzerine uygulanacağı açıklandı. Öyle görünüyor ki Bütün Dünya’da   olduğu gibi; bizde bu tedbirleri nisan ayına kadar devam ettirmek zorunda kalacağız.  Belki aşılamanın % 70  seviyelere ulaşmasından  sonra;  izalasyon  tedbirleri daha aza  indirilebilir.  Bilemiyoruz; hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

      Elbette hepimizin yeni yıldan beklentileri olacaktır.  En başta Covid 19 salgınına kesin bir çözüm bulunabilmesi ve hepimizin normal yaşamına dönmesi; en büyük beklentimizdir.  Yeni yılın tüm Ülkemize, Milletimize  ve Tüm Dünya’ya sağlık, mutluluk ve güzel günler getirmesini; temenni eder; yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlarım.