Üzüntüleri, sevinçleri, zor günleri ile bir yılı daha geride bırakıyoruz.  Kişilere göre bazı işler çok iyi, bazı işler kötü, bazıları da idare eder fenada sayılmaz düşüncesi içinde geçti.  Elbette ki hepimizin düşüncesi  biten bu yılda da olumlu işler olduğunu; kendi isteklerimizin de  çoğunlukla olduğunu söylemek isteriz.  Peki gelen yıldan ne bekliyoruz düşüncesini ortaya koyduğumuzda; tüm Ülkemiz olarak Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi  ‘Yurtta barış, Dünyada Barış’  olgusuna özellikle  uymalıyız.  Barışın olduğu yerde sorunlar konuşarak, anlaşarak çözülür.  Üretim her alanda artar.  Ülke olarak ihracaat gelirlerimiz  artar. Hayat standardı yükselir,  problemler en aza iner. İşsizlik azalır.  Kişi başı gelir artar.

      Bitirdiğimiz yılın en önemli  ekonomik problemi son üç ayda yaşadığımız; dövizin Türk Liramız  karşısında  beklenenden  çok  daha  değer kazanması oldu. Özellikle son dönemde  bir  hiper develüasyon görüntüsü vermesi; tüm piyasada fiyatların beklenmedik şekilde yükselmesine yol açtı. Bunun sonucunda özellikle dünya piyasalarında; yükselen petrol fiyatları; bu develüasyonun sonucu olarak  da;  yüksek fiyatlara çıktı.  Nakliyeler ve maliyetler arttı; sonuçta  tüm taşımacılık sektöründe ve diğer sektörlerde fiyatlar arttı. Yılın sonu olan geçtiğimiz günlerde döviz; belirli bir noktaya inerek sabit kaldı.  Şimdilerde  yeni piyasa şartlarına göre  ücret gelirlerinin,  maaş gelirlerinin,  emekli aylıklarının   artması gerekiyor. 

      Yeni yılın ilimize, Bölgemize, Ülkemize, Milletimize ve Tüm Dünya’ya barış, sevgi, sağlık, yaşam kolaylığı sağlıyan üretkenlik, mutluluk ve güzel günler getirmesini  temenni eder; yeni yılınızı kutlarım.