Yeni Yılın İlk acı trafik haberi ve Öncü Zamlarımız 

Aksaray’da iki, otomobil kafa kafaya çarpıştı 7 kişi hayatını kaybetti 

Yeni yılla birlikte elektrik ve doğalgaza zam geldi. Türkiye, 2022'ye elektrik ve doğal gaz için yapılan yeni zamlarla girdi. Yeni yılla birlikte elektrik faturalarında kademeli tarife sistemine geçilirken, elektrik faturalarının iki tarifeye ayrıldığı sistemde, fiyatlara yüzde 50 ile yüzde 125 arası zam yapıldı. Öte yandan doğal gazda ise konutlarda kullanılan yüzde 25, büyük sanayi ve ticari kuruluşlara sağlanan yüzde 50 ve elektrik üretim amaçlı kullanılana ise yüzde 15 zam yapıldı.  

2021 Ocak ayında 50 kg’lık çuvalı 195 TL olan şeker, bugün 415 TL’ye, 170 TL olan un ise 470 TL’ye satılıyor. Tatlı ve pastada yüzde 50’ye varan zam yolda.

 Doların Türk Lirası karşısında değer kazanması, akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. Bu gece yarısından geçerli olmak üzere motorine 1 lira 29 kuruş, benzine 61 kuruş, otogaza 78 kuruş zam geldi. Buna göre benzinin litresi İstanbul'da 12,31 liradan 12,92 liraya, Ankara'da 12,37 liradan 12,98 liraya, İzmir'de 12,39 liradan 13 liraya çıkacak. 

 

Yeni Yıla Yeni AKP karnesi İle girelim 

Bir eski yılı geride bırakarak yeni bir yıla girdik.  Andre Gide diyor ki: Yaptıklarımız bizi yıpratır doğru ama parıltımızı da onlar sağlar. İnsanlar için iyi şeyler yapanlar iyi anılırlar kötü şeyler yapanlarda kötü anılırlar. Edison her ampul yakan insan tarafıundan iyi anılır Hitler'in her anılışı acı ve kötüdür. İyi veya kötü ise bazen özneldir bazen de nesneldir. Örnek mi ihtisas sahamdan vereyim. ABD Dolarını yükseltince Dolar milyarderleri sevinirler.  TL si olan üzülür. 

Altın da da öyle. İşte AKP nin karnesi 

AKP yönetiminin 1 Ocak 2022 tarihi itibari ile hizmet karnesi  

  

Bir gram altın 2003 te 18 YTL iken 781. YTL ye çıkmıştır. Artış 43 mislidir  

 ABD Doları 2003 te 1.320.000 TL iken 13270 000 çıkmıştır. Artış 10 mislidir  

Çeyrek altın 2003 te 24 YTL den1281 YTL ye çıkmıştır. Artış 53 mislidir  

AKP iktidarımız bu genel kuralı uygulasın 2022 deki gidişimizi şimdiden planlasın. Anlayanlara sorsun. Türk siyasetinin en büyük savaşçısına, duayenine, ebedi Baş Komutanına sorsun. Nasıl gidiyoruz diye. Ona göre DENK bütçe yaparak yola devam etsin. Atatürk'ün mücadelesini anlamamış kişilerden kurulu iktidarların ( 14 Mayıs 1950 den sonra gelen tüm iktidarlar Atatürk'ün mücadelelerini anlamamışlardır) işleri bu nedenle zor olmuştur. Bunlardan  Türkiye Cumhuriyetini anlamaları ve ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeleri beklenemez. Bu bir hayal bile olmaz. 

 

Babacan  Yeni Yılda ne yapacak/yapmalıdır 

Sayın Alı Babacan diyor ki: "Erdoğan, lafa gelince, Özal’ı dilinden düşürmüyor. Çünkü rahmetli Özal’ın milletimizin gönlündeki yerini çok iyi biliyor ve onu ha bire istismar ediyor. İcraata bakıyoruz, tam tersini yapıyor. Hani bir deyim var ya, Özal gitmiş Mersin’e, Erdoğan gidiyor tersine. Rahmetli bu olanları görse, 2021 yılının Erdoğan’ını herhalde sopayla kovalardı. ‘Ne yapıyorsun, hiç ders almadın mı?’ derdi.” 

Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. 28 Şubatçılarla, mafya-çete dostlarıyla aynı gemidesiniz. Bu karanlığı hep beraber el ele verip sonlandıracağız." 

Siyasi hayatımızın altını üstüne getiren 24 Ocak kararlarını alarak Devletimiz ve Türk milletini, tam manasıyla iflasa sürükleyen bir Özal dönemi arkada kalmadı mı? Bu gün 2003 te Sayın Erdoğan ve gemisindeki, elemanları iktidara geldikleri zaman bir gram altın 18. YTL idi. Bugün bir gram altın 748 YTL dir. Bölelim 748:18=41,5 . Halk arasında denilir ya 41 kere maşallah diye işte budur.  

TBMM üyesi olan herkesin her milletvekilinin ve de hariçten devşirilen  bakanların şu yemini ettiğini biliyorsunuz değil mi?. Devletin varlığı ve bağımsızlığını vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; Namusum ve şerefim üzerine ant içerim. 

Peki bağımsızlığı ne yok eder.?  Açık bütçe yok eder. Peki bunu kim söylüyor? Ona bir bakalım.  

"Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır."  Mustafa Kemal Atatürk 

14 Mayıs 1950 den sonra gelenlerin hepsi ama hepsi bu anda uymadılar. Bütçemizi DENK yapmadılar. Bağımsızlığımız elden gitti. Bağımsızlığımızın elden gitmesi basit bir yanılgı değildir. Gaflet dalalet ve hatta h..... nettir. NOKTA: 

Sayın Ali Babacan bir defa olsun Allah rızası için DENK bütçe yapmalıyız deyin.  

Benim dönemimin en büyük yanlışı açık bütçeler yapmaktı deyin. 

 Biz de size güven duyalım. Türk milletinden  bu nedenle af dilerim deyin. Sevgi saygı ve selam ile. 

 

 

     Türk milletinin çilekeş insanları 

 Yeni Yılınızı; Sağlık, Mutluluk ve Refah Getirmesi Dilekleriyle kutluyorum.    

 2021 yılı gibi acılar dolu yıkılım yolunda ilerleyen bir Türkiye’de yaşamak yerine 2022 de her gün ilerleyen büyüyen bir Türkiye’de DENK bütçeli ve laik eğitim düzeninde tam bağımsız özgür, yaşamak, yeşermek ve büyümek istiyoruz. 

2022 de 9 Eylül 1922 yeniden yaşamak istiyoruz. Türk milletinin yegane isteği budur. 

Bu duygu ve düşüncelerle nice nice yıllar dilerim.