Konuşmasına Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın selamlarını ileterek sözlerine başlayan Ağca, "Ramazan öncesi iyice tırmanışa geçen gıda fiyatları, dar gelirli ve yoksul milyonlarca insanımızın belini maalesef büktükçe büküyor. İnsanlarımız, mübarek oruç ayı öncesi hurma, zeytin, kayısı gibi iftarlıkları bile ne yazık ki camın gerisinden, ancak vitrinden izleyebiliyor." ifadelerini kullandı.
Ramazan fırsatçılarının da işbaşında olduğunu vurgulayan Ağca, "Gıda fiyatları, fırsatçıların tekelinde, tırmandıkça tırmanıyor. Piyasayı kontrol altında tutması gereken Ticaret Bakanlığı da Ticaret Bakanı da ortalıkta görünmüyor. Tarıma destek sağlayarak, çiftçiye sahip çıkarak gıda arzını yüksek tutması; sebze ve meyve hallerini, toptancıları denetleyerek gıda fiyatlarını kontrol altına alması gereken Tarım Bakanı’nı gören var mı? Maalesef Tarım Bakanı da Bakanlığı da yok. Bakan çok, vatandaşın halini gören yok…" şeklinde konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fitre rakamını 180 lira olarak açıkladığını hatırlatan Ağca, "Türkiye’nin anlata anlata bitiremedikleri ekonomik ve sosyal gelişmesinden, kalkınmasından, refahından; garip gurebanın, fakir fukaranın payına düşen, 300 gram kıyma parası." dedi.
Ağca, 4 kişilik bir ailenin Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur masraflarının 43 bin 200 lira olduğunu belirterek, "Asgari ücret ne kadar? 22 bin 104 lira. En düşük emekli aylığı ne kadar? 14 bin 469 lira. İnsanlarımız Ramazan’ı nasıl geçirecek?" diye sordu.
Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin "askıda buğday" uygulamasını eleştiren Ağca, "Cumhur İttifakı da bu çağrısıyla artık itiraf ediyor ki; kırsaldaki vatandaşımız, köylümüz bile öğütülmemiş buğdaya muhtaç durumda." ifadelerini kullandı.
Ağca, bu ekonomik darboğazdan çıkışın yolunun erken seçim kararı almak olduğunu belirterek, "İlk seçimde Yeniden Refah Partisi’ni iktidara getirmek, Milli Görüş ve Adil Düzen reçeteleriyle, yolsuzluğu da yoksulluğu da bitirmektir." dedi.





