Zaman zaman hem yerel sorunları; hem de  genel sorunları; gündeme taşıyarak köşemde işliyorum.  Bu kez de yine yerel bir ihtiyacı gündeme taşıyacağım. Zaman zaman yerel gereksinimleri de dile getirip; ortaya koymazsak; bunun gibi problemler yatırım programlarına alınmıyor; dolasıyla çok daha uzun süre beklemek zorunda kalınıyor. Bunlardan biri Kumbaşı Mahallesi’nden  Perşembe’de çeşmeönü mevkiine kadar; bölünmüş yola  ihtiyaç vardır. Perşembe sakin şehir kavramı  ile gündemde;  ancak turistik özellikleri gereği yazın çok yoğun bir trafik var; mevsim kışa döndüğünde de ilin en yakın ilçelerinden birisi oluşu; ve yola yakın bölgelerde yoğun yerleşim oluşu kış aylarında da yoğun trafik olmaktadır.  Ayrıca sıvı, gaz cinsi yük taşıyan kamyon ve tırlar tünellerden geçmelerine müsaade edilmediğinden; onlarda Bolaman, Yalıköy,  Perşembe  Kumbaşı Mahallesi güzergahını  kullanıyorlar. Bu durumda ayrıca trafik yoğunluğunu artırmaktadır.

      Eğer yol Çeşmeönü’nden  Kumbaşı Mahalesine kadar bölünürse; sorun tamamem ortadan kalkacak; ayrıca  Büyükşehir durumundaki Ordu’nun yakın çevresindeki  bir sorunu da ortadan kaldıracaktır. Perşembe’nin içinde bölünmüş; üç şeritli yol mevcuttur. Kacalı köprüsünden Perşembe Otelcilik ve Turizm  Anadolu Lisesi altına kadar yol mevcuttur. Kalan  kesitlerde Çeşmeönü’ne kadar bölünür; Kacalı köprüsünden; Altınordu İlçesi Kumbaşı Mahallesine kadar bölünmüş yapılırsa  sorun çözülecektir.  Daha önceden Akçaova Köprüsü bölünmüş yola göre yapıldığından burada bir yatırım gideri yoktur. Yolun eni 35 metre olduğundan herhangi bir istimlak sorunu da yoktur.

      Kumbaşı Mahallesi, Perşembe İlçesi’nin Çeşmeönü mevkiine kadar bölünmüş yol olarak yapılırsa; sorun kökten çözülecek; trafik  yoğunluğu problemi büyük ölçüde ortadan kalkacak; ulaşım normal zamanda gerçekleşecektir.