İlimiz Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde bazı yerel sorunları gördüm ve çözüm önerilerini de yazıyorum. Kumbaşı Mahallesi ana kavşağında Okan Melikoğlu Caddesi girişine ışıklar konuldu çok da güzel oldu. Çünkü burası çok yoğun denize girilen bölge; her iki yöne de karşılıklı yaya geçişleri çok yoğun olmaktadır.  Dolasıyla ışıkların konmuş olması, hem araçların güvenli kavşak geçişleri sağlanmış oluyor; hem de yayaların emniyetli bir şekilde karşılıklı geçişleri güvenli bir şekilde sağlanmış oluyor. Işıklar aynı zamanda karayolu üzerindeki trafiğin;  kesik kesik olmasını sağladığı için yolun şehre doğru olan kesitinde ve Perşembe tarafı kesitinde yayaların geçebilecekleri kadar zaman oluşmuş oluyor.  Çünkü yaz üzeri bu bölge turistik bölge; denize giriliyor. Haliyle burada çok yoğun trafik oluyor.

     Bir diğer konuda Okan Melikoğlu Caddesi’nden  ana karayoluna          giriş çıkışlar;  ışıklarında konulmasıyla   ile bölündü. Giren araçlar; kara yolu hattına göre sağdan giriyorlar; Ana Karayolu’na çıkan araçlar soldan giriyorlar. Yalnız sol tarafta taksi durağı var; müşteri bekliyen taksiler karayolu girişine göre sağ yönde bekliyorlar;  girişte bölünmüş yol durumunda (iki araç yer alması gerekiyor)  Gidişe göre sola sapanlar,   sağ yönden  gidecekler. Taksi durağı burada araçların sağ yöne  döneceklerin beklediği yönü kapatıyor;   burada sağlıklı bir bekleme yeri kalmadı.  Bu yüzden taksi durağının; hemen arkasında  yan tarafta iç yol (Okan Melikoğlu Caddesi )  üzerinde sıralanması; taksi bürosu şimdiki olduğu yerde durabilir; engelleme yapmıyor. Yada elektrik trafosunun güney yönüne yerleştirilirse sorun tam anlamıyla çözülür. Burası 1 nolu sokağın bitimi ile Okan Melikoğlu Caddesi’nin birleşimidir. Trafonun batı yönünde ana karayoluna kapalı 3 aracın park edebileceği;  cadde üzeri yer mevcuttur.  Taksi durağı burada çok önemli ve istenen  hizmeti veriyor. Çünkü şehirler arası otobüslerin yazıhaneleri burada; burası aynı zamanda bir indirme bindirme yeri; yolcu indiğinde; haliyle valizi de olacaktır. Taksi ile yakın, uzak her tarafa buradan servis yapıyorlar;  çok da faydalı oluyorlar.

      Bir diğer konu acil olarak; Kumbaşı Mahallesi’nde Ana Karayolu’nun bölünmüş kısmının bittiği yerden Perşembe İlçesi; Kacalı Köprüsüne kadar (devamı bölünmüş)  yolun bölünmesidir. Özellikle Kumbaşı  Mahallesi’nde Ankamar ve Benzinliğin olduğu bölge; çiçek Gölü Sitesi sapağı; Karayolları Sapağının ışıklı olması gerekiyor. Çünkü özellikle yazın, yoğun yaya geçişleri oluyor. Işıklar olursa trafik kesik kesik işleyeceğinden yayalar emniyetli bir şekilde karşıdan karşıya geçebilirler