Gün aya ay yıla varacak. Kahkahalarla nefes al, ışıklarla parla...

Yeni yılın ilk yazısı ile herkese merhaba. Huzur ve sağlık dolu bir yıl olmasını diliyorum. Her gün bir önceki günü aratmayacak kadar güzel, sakin, huzurlu geçsin. 

Bu yıl neler yapabiliriz? Yeni planlar yapıldı mı? Neler bizimle olsun?

Bol okumalı bir yıl olsun. Daima araştırarak savunmaya geçmeli ve altı dolu dolu olan durumları savunmalıyız. Yani yalapşap duyma bilgilerle tartışmalara girmeyelim. Kendimizi tekrara düşmeden araştırarak, okuyarak kendimizi geliştirmeliyiz. Ben şu an kırk kitaplık bir liste yaptım. Kişisel gelişimden tarihe, araştırmadan psikolojiye varan koca kırk kitaplık bir liste. Tabi bu kırk kitap ile sınırlı kalmayacak aralara merak ettiklerimi de alacağım. 

Yazmalı bir yıl olsun benim için. Planlarımın arasında sizlerle haftada iki kez buluşmak var artık. Haftanın bir günü bu günkü gibi köşe yazısı, diğer günde röportajlar, önemli günler ve tarihçesi gibi bir kültür sanat sayfası planlıyorum. Yani benim dünyam sizlerle iki gün buluşacak. Bunun için çok heyecanlıyım.

Gelelim siyasete. Uzun zaman önce radikal bir karar alarak siyaset konusunda konuşmayacağımı ve yazmayacağımı bildirmiştim. Bu kararım hala devam ediyor tabi ki ama gündemi takip etmiyor, bakmıyor da değilim. Çünkü herkesi ilgilendiren durumlarla ve zamlarla karşı karşıyayız. Ben sadece dile getirmek istemiyorum o kadar.

Bol sporlu ve sağlıklı bir yıl olsun. Son zamanlarda en sevdiğim spor dallarından biri yoga oldu. Esneme hareketleri ile belimdeki fıtık biraz hafifledi. Günde sadece on beş dakika yoga sağlık açısından çok faydalı oldu. Zayıflamak amaçlı değil, sağlıklı bir beden ve psikoloji açısından çok güzel bir spor dalı. Bu konuda youtube da çok güzel içerikler var. Bunlardan ilk tavsiyem “Elvin ile yoga”. Elvin yeni başlayanlar için adım adım hazırladığı videolar ile harika esneklik ve huzurlu bir psikoloji oluşturuyor insanda. Diğer tavsiyem de Çetin Çetintaş’ın serileri. Bunun için biraz ilerlemiş olmak gerekiyor. Dört element ile yaptırdığı çalışmalar hem şifa bulmanız hem de çalışırken dinlenmiş olmanız açısından efsane bir rehber niteliğinde.

Bol huzurlu bir yıl olsun. Her sabah kalkar kalkmaz on dakika nefes egzersizi ile güne başlamak gün boyu gelecek olumsuz etkilere cephe alarak devam etmenizi sağlar. Bunun için uygulamalar var. Ya da yine youtube nefes egzersizleri olarak bulabileceğiniz çalışmalar var. Yahut da instagram üzerinden Ayşe Tolga’nın “iyilik sende” hesabında onlarca çalışmalara katılabilirsiniz. Bu çalışmalar daha sakin ve huzurlu biri haline gelmenize yardımcı olacaktır. Test edildi onaylandı.

Affedici ve büyüklük bende kalsıncı bir yıl olsun. 2021 ile birlikte kısasa kısas hissimi bıraktım. Hayatımdaki herkesi affettim. Çünkü ben buyum ve kindar değilim. Herkese sevgi ve saygı ile yaklaşıyorum. Çoğuna göre kötü bir huy belki ama sırtımdan vuranı kucaklayabiliyorum. Bu da benim diğer insanlara örnek olabilmem adına Rabbimin bahşettiği bir huy diyelim. Aldım, kabul ettim. Size de şunu tavsiye edebilirim içtenlikle; kimseyi sevmek zorunda değilsiniz, iletişim kurmak zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız. Tanıdığınız veya tanımadığınız insanlara bu dünya üzerinde yaşayan tüm canlılara saygı duymak zorundayız. Yaratıcı hepimizi eşit yarattı. Bundan sebep bile hepimiz saygılı olmak zorundayız. 

Bu yıl bizim olsun. Mutlulukla, huzurla ve sağlıkla yaşayacağımız bir yıl olsun. Yılın ilk yazısından hepinize selam olsun. Hoşça kalın. :)