Bir günlük haber özetler şöyledir:

Bugün ( 31 Mart 2022) tarihli bazı gazetelerden kısa kısa haberlerimiz var.

Elektriğe, Doğal gaza, Una, pideye zam yapıldı.

3 Ölü şüphe cinayeti Ramazan Onat Sokak ortasında Kadir Çakır’ı kurşun yağmuruna tuttu. Sonra evine gelip eşi Gülsen Onat’ı öldürdü. Arkasından kendisi de intihar eti.

Bir milyondan fazla altınım var dedi. Sonra da katliam geldi. 4 ölü.

İşe gitmedi evde cesedi bulundu.

Kılıçdaroğlu Manisa’da çiftçileri temsil eden tabutlarla karşılandı

Eşinin eve gelen eski kocasını tüfekle öldürdü.

Kıssa dan hisse haberleri yazmaya kalkarsak bize yazacak yer kalmaz.

Nedir bunlar Cinnet mi getiriyoruz. Cinnet getirilen yer neresidir?

Son 4 Yılın Merkezi bütçedeki, resmi açıkların listesini sunuyorum.

2019 = 81 Milyar

2020 = 139 Milyar

2021= 246 Milyar

2022= 278 Milyar.

İşte cinnet getirilen yer burasıdır. Son 4 yılın bütçe açıkları toplamı 744 milyardır. Cinnet işte budur. BU bütçeler normal değildir. Bilimsel değildir. Anayasamıza uygun değildir. Atatürk’ün ve İsmet İnönü’nün direktiflerine uygun değildir. Gelirimiz bu kadar olmadığından hayatın gerçeklerine de uygun değildir. İşte bunların sonu cinnet gelmiştir. Cinnet kendine uygun bir ortam bulmuştur. Gitmemiştir. Oturup kalmıştır. Şimdi düşünelim. 744 Milyar TL açıktan basılarak tedavüle çıkarılmıştır. Bu tablonun ifade ettiği şey budur. AKP iktidara geldiği 2003 te bütçemizin büyüklüğü 100. Milyar TL idi. 2022 mali yılı bütçesi ise 1728 milyardır. Her sene %7 kalkınsak dahi bu sene bütçemizin büyüklüğü 21x7=147 %147 artar. Yani bu sene bütçemizin büyüklüğü en üst limitle yazarsak 247 Milyar TL olabilir. 1728 Milyardan bu rakamı çıkaralım

1728-247=1481 işte bu rakam hayali olarak yazılan bütçedir. Bu cinnet getirenlerin bütçesidir demeyelim de buna gaflet ve dalalet bütçesidir diyelim mi? Zamların kaynağı budur. Cinayetlerin kaynağı budur. Cumhurbaşkanımıza bu kadar yüksek maaşlar alan uzman danışmanlarının yaptırdıkları bütçeler zamların kaynağıdır. Para değer kaybedince zamlar zuhur ederler. Cinayetler ve her türlü suçlar artar. Sayın Cumhurbaşkanımızın deyimi ile söylersek Paramıza değer kaybettirilmesi sebep. Zamlar sonuçtur. Onun için milli yol yerli yol Ata yolundan gideceksiniz. DENK bütçe + Denk bütçe +DENK bütçe 3 defa yazalım ki bir tereddüt olmasın. Paramızı sulandırarak ceplerimizden para almayacaksınız bu ağır gaflet dalalet ve hatta hıyaneti işlemeyeceksiniz.

Bir günlük haber turunda gördüğümüz zamlar ve cinayetlerin esas sebebi açık bütçelerdir dersem İNANIRMISINIZ. Evet inanın. Daha önceleri Et ve Süt Kurumu ( Eski Et ve Balık Kurumu) zamların esas sebebi değildir demiştim. Cumhuriyetimizin bütçe bilgisi az, Atatürkçülükleri az, Yüce Türk milletine inançları az danışmanlarıdır demiştik…Zamlar açık bütçelerin uygulanmasından doğan doğal sonuçlardır demiştik. Bu söylediklerimiz formüle ederek yazarsak.

Açık bütçeler sebep zamlar sonuçtur.

Zamları yok etmenin tek bir yolu vardır DENK bütçe yapmak açık bütçelere son vermektir. Eğer siz açık bütçelere son vermezseniz açık bütçeleriniz sizin iktidarınıza son vereceklerini göremiyorsanız acilen bir göz uzmanına gidip göz muayenesinden geçmeniz gerekiyor demektir. Çünkü bu satırların yazarı katarakt ameliyatlısı olduğu halde bunları gözleri ile görebiliyor.

DENK bütçe yaparak Enflasyonu yenmek zorundayız.

Çünkü iç düşman enflasyonu yenmeden hiçbir dış düşmanı yenemeyiz.