Yozgat Özel Ergin Koleji Rehberlik Servisi, anasınıfı öğrencilerinin okul hayatında başarılarını arttırmak okul ortamına uyumunu hızlandırmak ve yaz tatilinde eksiklerini gidermek için “Metropolitan Okul Olgunluğu Testi” uyguluyor.
Ergin Koleji PDR Uzmanı ve Aile Danışmanı Sibel Aksoy, okul çağına gelmiş çocukların okul olgunluğuna sahip olup olmadığı, gerekli zihin kas koordinasyonunu kazanıp kazanmadığı, okul öncesi eğitimini tam alıp almadığı öğrencinin birinci sınıfta başarısını etkileyeceğini söyledi. Metropolitan Okul olgunluğu testi , çocukların fiziksel, zihinsel ve bedensel olarak okula, okulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır olup olmadığını saptamak amacıyla 6 bölümden oluşan ve bir PDR uzmanı tarafından uygulanan bir test olduğunu vurgulayan Aksoy, ”Metropolitan okul olgunluğu testini 2013-2014 eğitim döneminde Ergin Koleji anasınıfında okuyan 60 öğrenciye uyguladık ve sonuçları hakkında velilere bilgiler veriyoruz. Anasınıflarına uyguladığımız bu test uygulamasından sonra sonuçları analiz ederek bir hafta içerisinde öğrenci velileriyle birebir görüşerek çocukları hakkında bilgiler aktarıyoruz” dedi.
Aksoy, “Bu test sonuçlarının velilerimize çocuklarının yaz dönemini nasıl geçirmeleri gerektiğini belirtmiş oluyor. Öğretmenlere ise öğrenci hakkında bilgi veriyor. Böylelikle öğrenci için daha güvenli bir okul ortamı sağlanabiliyor” diye konuştu.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ergin Kolejine olan ilgiden memnun olduğunu belirten Ergin Koleji Müdür Yardımcısı Mehmet Özsoy, ”Geçtiğimiz yılda uyguladığımız ve bu yılda için “Metropolitan Okul Olgunluğu Testi” anasınıfı öğrencilerimize uygulayarak birinci sınıfa hazır olup olmadığı konusunda velilerimizi bilgilendiriyoruz. Tabi ki bu test PDR uzmanı hocamız Sibel Aksoy yönetiminde yapılarak velilerimize sağlıklı bilgiler verilecektir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha