Günümüzün en önemli sorunlarından biri ulaştırmadır. Ulaştırma  kişi veya yükü gideceği yere en çabuk ileten yoldur. Dolasıyla özellikle nüfusun  yoğun olduğu bölgeleri  (İlleri, İlçeleri, coğrafik bölgeleri ) birbirine süratle bağlıyan yoldur.  Günümüzde bunun adı hızlı tren veya yüksek hızlı trendir.

      Ülkemizde hızlı tren 250 km saat hıza göre düzenlenmektedir. İstenirse daha fazla hızda kazandırılarak işletilebilinir.   Bana görede  250 km hız çok uygundur; ve mesafeleri birbirine kısa zamanda bağlamaktadır.

      Ülkemizde Ankara Konya; Ankara,  Eskişehir,  İstanbul  halen işletilmekte; şu an bitme durumunda olan bazı hatlarda;  çok yakın gelecekte işletime alınacaktır.  Başka bazı hatlarda yapım devam etmektedir.

      Bölgemiz Karadeniz’de halen yüsek  hızlı  tren yapımına yönelik bir çalışma yoktur. Oysa istediğimiz;  artık yüksek hızlı trenin Karadeniz’ede  gelmesidir. Özellikle Samsun İli’nden başlayıp Artvin İli sahilinden,  Sarp sınır kapısına kadar yapılacak hızlı tren hattı; yoğun trafik sorununu  önemli  boyutta  çözecek; hemde bu teknolojinin Karadeniz’e getirdiği hız; Karadeniz’e olan dış turizm  talebinide hayli yükseltecektir.

     Ayrıca bu yıl Kırıkkale Samsun hattının fizibilite çalışmaları bitmektedir. Dolasıyla önümüzdeki yıllarda; bu hattında yapımı başlayabilir.  Ankara’dan    Samsun’a  gelecek hızlı tren; Karadeniz’deki  hattın  yapımıda  başlarsa;  Artvin sınır kapısı Sarp’a kadar kesintisiz; hızlı tren ulaşımını  sağlar;  o zaman Karadeniz’e daha yoğun turistik talep gelebilir.   Bu durum turizm gelirlerinin çok daha fazla artmasına olumlu katkı yapar.  Diğer ulaştırma araçlarının işini  azaltmaz;  tam tersine  daha fazla taşıma talebi kazanırlar.