Yüksek Kurumlar Sınavı (YKS)  bu cumartesi (27 Haziran 2020 ) ve Pazar  (28 Haziran  2020 ) yapılıyor. İlk oturum cumartesi  10:15  te başlayıp; 13 te tamamlanacak; 2 ci oturum 28 haziran Pazar günü saat 10:15  başlayıp; 13:15 tamamlanacak; 3 cü oturum; yine Pazar günü (28 haziran Pazar)  15:45 te başlayıp 17 45 te tamamlanacak.

     YKS nedeniyle 27 haziran  2020 cumartesi günü 9:30 --- 15:30 saatleri arasında; ve 28 haziran 2020  Pazar günü 9:30 ve 18:30 saatleri arasında aşağıda belirtilen istisnalar hariç olmak  üzere 81 ilimiz sınırları içinde vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacak. Sınava girecek öğrencinin bir yakını; eğer özel araçla gelinecek ise araç sürücüsü ile bir yakını; toplu taşıma araçları, şehirlerarası toplu ulaşım araçlarından (uçak, otobüs, tren, vapur, feribot ) biletleri olanlar sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

       Her orta öğretimi bitiren öğrencinin hayalinde YKS (Yüksek Kurumlar Sınavı ) sınavında başarılı olup üniversiteye gitmek vardır. Haliyle üniversitelerinde belirli bir kontenjanı vardır. Bu kontenjanlara girebilmeniz bitirdiğiniz orta öğretim programı ve YKS den alacağınız puan ve tercih isteklerinize göre  şekillenecektir.  Belki hiç tercih yapamayacak kadar düşük puanda alabilirsiniz. Belki ön lisans programlarını,  daha da iyi puan alabilirseniz  lisans programlarını; fevkalade iyi puan alırsanız dilediğiniz programa girebilirsiniz.

     Elbette bir üniversitede bir bölümde okumak her öğrencinin unutulmaz beklentisi ve mutluluğudur.  Her şeye rağmen bugün üniversite  kontenjanları az değildir. Lisans bölümleri; ön lisans bölümleri (2 yıllık) vardır. Eğer öğrenci ön lisans bölümünden fevkalade iyi seviyede yetişmiş ve  (DGS) Dikey Geçiş Sınavlarında  (isteği ile müsaade edilen programların sınavını kazanma durumunda ise)  başarılı olursa müsaade edilen programların  lisans bölümlerine devam ederek lisans mezunu olabilmektedir.

       Bu hafta sonu ( Cumartesi – Pazar) günleri yapılacak Yüksek Kurumlar Sınavında tüm öğrencilere başarılar dilerim.