Sayın Prof. Dr. Tolga Yarman 25 Temmuz 2022 günü YSK( Yüksek Seçim Kurulu) bir dilekçe vererek özetle demiştir ki: “ Cumhurbaşkanımızın, YSK Başkanlığımıza, tekrardan CB aday adayı olarak başvurması halinde, YSK Değerli Üyeleri’nin yapacakları her bir tasarrufun, Türkiye kamuoyuna ve Dünya kamuoyuna kusursuz anlatılabilir bir berraklıkta gündeme gelmesinin tarihî öneminin dikkate alınması ve Yüksek Tahsilli olmadığı konusundaki tüm şüphelerin eksiksiz giderilmesi amacıyla konunun YSK tarafından derinliğine incelenmesi talebidir.”

Buraya kadar anlaşılamayacak bir şey yok sanırım. T.C. in Anayasasında yazılı bir hüküm olmasına karşın Cumhurbaşkanımızın “ Yüksek öğrenim yapmış” olmak şartını taşımadığı belirterek konuya önemle Eğilinmesi ve gerçekten Yüksek tahsili belgeleyen “ DİPLOMA” yoksa tekrar aday olarak kabul edilmemesi, istenilmiştir.

Biz de bu dilekçeyi, benimseyerek “ Aynen şöyle bir dilekçe YSK ya sundum. Sayın Tolga Yarman hocamızın dilekçesi ekte sunulmuştur. Her satırı her maddesi çok iyi düşünülerek iyi hazırlanmış olup çok samimi ve her türlü yanlıştan uzak kalınması için de şu görüşü ileri sürmektedir. “Sizi bütün varlığımla temin ederim ki, IBB’deki diploma aslına uygun bir yükseköğrenim diplomasıysa, buna en çok sevinecek olanlardan biri, bu satırların yazarı olacaktır.”

Dilekçemde ise Sayın Prof. Dr. Tolga Yarman ‘in dilekçesine aynen katılıyorum. YSK nun incelemelerini tam olarak yerine getirmesini ben de talep ediyorum demiş ve eklemiştim, bir vatandaş olarak Anayasamızın 74. Maddesi ile 26. Maddesinin ön gördüğü düşünceleri, tek başına veya toplu halde açıklama ve yayma hakkı kapsamında Prof. Dr. Sayın Tolga Yarman’ın dilekçesindeki içeriğe ve ulaşılmak istenen amaca, yani Sayın Cumhurbaşkanımızın Yüksek Öğrenim diploması olup olmadığı hususunun açıklığa kavuşturulması Türk Milleti için hayatı ve temel bir sorun olduğu her türlü izahtan varestedir. Bu dilekçemizin Prof. Dr. Sayın Tolga Yarman’ın dilekçesi ile birlikte konu edilen incelemeye dâhil edilmesini ve sonucun yine Anayasamızın 74. Maddesi gereğince tarafıma bildirilmesini saygılarımla arz ve talep ederim:

Gelen cevap ise yorumsuz olarak aşağıdadır.

İlgi'de kayıtlı dilekçenizde belirtilen konuya ilişkin olarak Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamındaki talebiniz incelenmiştir. Yüksek Seçim Kurulunun görev ve yetkileri 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 14. maddesi ile 7062 sayılı Yüksek Seçim Kurulunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un 6. maddesinde belirtilmiş olup sayılan bu görevler arasında danışma niteliğindeki isteklere görüş verilmesine ilişkin bir hüküm bulunmamaktadır. Ayrıca 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun 27. maddesine göre tavsiye ve görüş talepleri bilgi edinme hakkı kapsamı dışındadır. Bilgilerini rica ederim.

E. ÇİFTÇİ

Yüksek Seçim Kurulu Başkan vekili

Ne diyelim YSK da bizim, Anayasa da bizim Cumhurbaşkanı da bizim. Varsın Anayasamız yüksek öğrenimi, şart gürsün, önemli midir ki bu işler. ABD doları 10 Kasım 1938 de 80 kuruş idi. 14 Mayıs 1950 de ise 3 TL idi. Bu gün (18 Eylül 2022) 18.230. 000 TL dir. O kadar kusur kadı kızında da olur diyelim de bahsi kapatalım. Sonra bizi ABD dolarının da yükselmesinden sorumlu tutmasınlar. Gülmeyin. Türkiye’de olmaz olmaz. FETO bir şeyler yapıyor bir faaliyetler zinciri içindedir. Bunlar önlenmelidir diyenlerden 14 General ve Amiral niçin hapisteler. Bunu önleyelim, tedbirlerinden biri Atatürk’e dört elle sarılmaktır. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmaktır. Diğeri de Laik eğitimdir dedikleri, için değil mi?