İlimiz Ordu’nun  3 Ligde  3 Takımı var.  Bunlardan birisi   Ordu 1967 Futbol Kulübü; diğeri 52 Ordu Futbol  Kulübü;  3 üncüsü ise Fatsa Belediye; Fatsa Belediye  3 cü lig birinci gurupta orta sıralarda mücadelesini sürdürüyor.  Ordu’nun diğer iki kulübü;  3 cü lig  ikinci grupta ve 3 cü gurupta;  (Play Off)  2 ci lige  yükselme mücadelesi veriyor. Bunlardan biri 52 Ordu Futbol Kulübü;  diğeri  Ordu 1967 Futbol  Kulübü de; şu anda puan sıralamasında  3 cü sırada (Play Off ) yükselme mücadelesi veriyorlar. (Play Off oynamaya hak kazanan takımlar liglerin bitiminde belli olacak; yükselme maçları bundan sonra oynanacak ) Dilerim yükselme mücadelesi veren iki kulübümüz de başarılı olur; ve  TFF  2 ci lige yükselirler.

     İlimiz Ordu’nun  daha üst liglerde; hatta Süper Ligde takımının olması son derece  iyi,  istenen ve beklenen bir sonuçtur.  Ordu  Büyükşehir konumuyla da  Süper ligde bir takımının olması;  İlimizin Türkiye ölçeğinde  hatta Avrupa ölçeğinde daha fazla tanınmasını sağlıyacaktır. Bu durum  İlimiz Ordu’ya; ve Karadeniz Bölgemize daha çok turistin gelmesini sağlıyacak;  unutulmamalıdır ki  turizm bacasız sanayiidir. Özellikle Karadeniz’deki  yeşil,  mavi doğa ve  değişik özellikli yaylalar;  beklenen turizm    hareketini destekliyecektir.

      Tüm Ülkemizde olduğu gibi; Bölgemiz içinde  turizm gelirleri fevkalade  yüksek rakamlara ulaşacak; bu durum önemli seviyede işsizliğe çözüm getirecektir.