Doğu Akdeniz, Türk Egemenlik Bölgesinde görev yapan uçaklarımıza, Yunanistan taciz ediyor. Girit Adasında konuşlanmış, Rus yapımı S 300 ler ile kilit atıyor.

Kilit atma, askeri bir tabir. Radar üzerinden, havadaki uçağı düşürmek üzere, füzeler ateşe hazır hale getiriliyor. Görevli düğmeye basmış olsa, uçağı düşürüyor. Uçaklar, radara kilitlendiklerini saptıyor.

Dış İşleri Bakanlığı ''Durumu Nato'ya bildireceğini, eldeki deliller ile Yunanistanın sorumluluğunu dile getireceğini'' beyan etti. Konuyu bilen uzmanlar ''Boşa uğraşıyorsunuz'' mesajı veriyor. Zira, Nato ülkesi Yunanistanın neler yaptığını, Brükseldeki Nato Merkezi anında görüyor.

Kaldı ki, Yunanistan ABD den habersiz böyle bir tehlikeli seçimi yapamaz. Meselenin gerisinde Amerika olduğu, biliniyor. Soru şudur, Amerika neden böyle bir hareketi organize ediyor?

Sorun Suriyeden kaynaklanıyor.

Türkiye, Suriyenin Kuzeyinde 30 Km genişliğinde Güvenlik Bölgesi kurmak istiyor. Mevcut, Suriyeli sığınmacıları buralara yerleştirme peşinde. Güvenlik Bölgesinin kurulmasına, Amerika karşı çıkıyor. Türkiyeye, Yunanistan üzerinden göz dağı veriyor.

Şu bir gerçek ki, Türkiye, Fıratın Doğusundaki, terörist yapılanmaya izin veremez.

Amerika bu bölgede uzun süre kalamaz. Amerika, doğrudan hiç bir devlet ile savaşamaz. Çünkü, Amerika içerisinde ''Ne işimiz var dışarıda'' söylemi, Amerikan halkı tarafından kabul görüyor. Amerikalı ''zorunlu askerliğe'' karşı ve gitmiyor. Bu nedenle Amerika ''Vekalet Savaşı'' yöntemini kullanıyor. Vekalet savaşı ile başarıya ulaşılamıyor. Sadece, alet olanlar, perişan oluyor.

Yunanistana gelince. Yunan Ortak Aklı, Türkler ile savaşa karşıdır. Bunu 1919 da General İoannis Metaksas ile Yunansitan yaşamıştır. General Metaksas, Yunan Kralına ''Anadoluya asker gönderme, Osmanlının silah bırakması sizleri yanıltıyor, Türklerin görünmez orduları vardır, perişan oluruz'' diyordu.

Ioannis Metaksas'ın dedikleri aynen gerçekleşti. Ulu Önder Atatürk ''Türklerin Görünmez Ordularını'' harekete geçirdi. 30 Ağustos 1922 tarihinde işgalci Yunan Ordusu yenildi. 9 Eylül 1922 yılında perişan Yunan Ordusu, İzmiden zor kaçtı. Anadoluya asker gönderen Yunan savaş şahinleri yargılandı ve idam edildi. Yunan Kralı kaçarak kurtuldu.

1919 yılında ulaştığı ORTAK AKLI, Yunanistan kaybetmiş görünüyor.