Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2013-2014 öğretim yılı Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında yılın kaliteli kurumu kategorisinde 81 il arasında ilk 10'a girme başarısını elde eden Alaplı Anadolu Lisesi'ne, saha ziyareti gerçekleştirildi.
Ziyarete MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi (EKYS) değerlendiricileri Hacı Ömer Gülseren, Ömer Günaydın ve Halis Korkmaz katıldı. Ekip Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ve Alaplı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette MEB yetkilileri, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’a süreç hakkında bilgi verdi.
Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Alaplı Anadolu Lisesinin başarısının kendilerini onurlandırdığını belirterek, ”Okulumuzun 2013-2014 öğretim yılı Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında yılın kaliteli kurumu kategorisinde 81 il arasında ilk 10'a girme başarısını göstermesi bizleri onurlandırmış ve gururlandırmıştır. Ben bu vesile başarıda emeği geçen okul idarecilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaret sonrası açıklama yapan MEB yetkilileri yılın kaliteli kurumu kategorisinde ilk 10’a kalan Alaplı Anadolu Lisesine saha ziyaretinde bulunmak üzere ilçeye geldiklerini belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığının görevlendirdiği saha ziyaret ekip üyeleri daha sonra Alaplı Anadolu Lisesine geçerek öğrencilerle, okul personeli çalışanlar, öğretmenler ile görüşerek genel bir değerlendirme ve ayrılış toplantısının ardından okuldan ayrıldı.
Öte yandan Bakanlık tarafından yapılacak olan değerlendirme sonucunda Haziran ayı içerisinde dereceye giren okullar belirleneceği ve ödüllendirileceği belirtildi.
Kaynak: iha